Παράτολμους τουρίστες και φυσιολάτρες προσελκύει η νέα γέφυρα στο φαράγγι Geierley στη δυτική Γερμανία, που «κρέμεται» σε ύψος περίπου 90 μέτρων.

Οι πρώτοι επισκέπτες τη διέσχισαν αυτό το Σαββατοκύριακο απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο και την εντυπωσιακή θέα καθώς περπατούσαν τα περίπου 370 μέτρα της.

Είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Γερμανίας και προφανώς δεν απευθύνεται σε όσους φοβούνται τα ύψη.

Κατασκευασμένη στο θεαματικό δάσος ανάμεσα στις πόλεις Morsdorf και Sosberg, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο, η γέφυρα αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας των τοπικών αρχών που αναζητούσαν τρόπους να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες για να στηριχτεί η περιοχή και οι ντόπιες επιχειρήσεις.

Η ιδέα πρωτοδιατυπώθηκε το 2006 αλλά τα σχέδια υλοποίησής της εγκαταλείφθηκαν. Πέντε χρόνια αργότερα η ιδέα επανήλθε κι αυτή τη φορά πήρε το δρόμο της υλοποίησης.

Την κατασκευή ανέλαβε ελβετική εταιρεία, η κατασκευή άρχισε στις 26 Μαΐου και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ καθώς η γέφυρα άνοιξε για το κοινό 130 ημέρες αργότερα.

Παρότι η γέφυρα είναι η ίδια τουριστική ατραξιόν, οι ντόπιοι την αξιοποιούν για να προωθήσουν παράλληλα πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη, η γέφυρα θα φέρει στην περιοχή 170.000 επισκέπτες το χρόνο και οι ντόπιοι ελπίζουν οι 50.000 από αυτούς να διανυκτερεύουν στην περιοχή, ενισχύοντας την τοπική οικονομία με 2,5 εκατ. δολάρια.

getasfj4 getasfj3 getasfj2 getasfj1