Θυμίζουν σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι με μάγισσες, δράκους, αγαπητικούς και βασιλόπουλα.

Ακόμη κι αν δεν πιστεύετε στα παραμύθια όμως, η διαμονή σε ένα κάστρο δε μπορεί παρά να συγκινήσει ακόμη και τους… άπιστους.

Και φυσικά, τι καλύτερο από ένα κάστρο στην «καρδιά» της Σκωτίας;

Δείτε παρακάτω τέσσερις προτάσεις για μια ξεχωριστή διαμονή στη Σκωτία, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

Fonab Castle Hotel, Perthshire

Βρίσκεται στην «καρδιά» της Σκωτίας, στις όχθες της λίμνης Faskally. Χρονολογείται από το 1892, ωστόσο ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο μόλις το 2013.

Κάθε ένα από τα δωμάτια έχει διακοσμηθεί με ένα ιδιαίτερο, μοναδικό στιλ, ενώ το penthouse στον τέταρτο όροφο διαθέτει ξύλινη οροφή και επένδυση στους τοίχους.

Το κρεβάτι είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται να… «περπατήσετε» για να σκαρφαλώσετε σε αυτό.

Balbegno Castle, Aberdeenshire

Ιδανικό για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες στη Φύση, με πρόσβαση σε μια τεράστια έκταση με μια τεχνητή λίμνη, όπου μπορεί κανείς να νοικιάσει μια βάρκα και να απολαύσει τη βόλτα του και να χαλαρώσει ψαρεύοντας.

Blairquhan Castle, Ayrshire

Το κάστρο Blairquhan είναι γνωστό από την ταινία The Queen του 2005, καθώς εκεί έγιναν κάποια γυρίσματα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1824 και εγκαινιάστηκε ως ξενοδοχείο το 1970. Διαθέτει 15 δωμάτια.

Aikwood Tower, Selkirk

Για όσους αναζητούν «βασιλικές εμπειρίες», η διαμονή σε κάποιο από τα πέντε δωμάτια του κάστρου αυτού του 16ου αιώνα φαντάζει ως η ιδανικότερη επιλογή, μιας και μπορεί να νοικιαστεί και ολόκληρο.