Οκτώ εβδομάδες χρειάζονται για να χτιστεί το εκθαμβωτικό Icehotel, στο Jukkasjärvi της Σουηδίας, το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο, που χτίζεται κάθε χρόνο τον χειμώνα και λιώνει την άνοιξη.

Γιορτάζοντας φέτος τα 25 του χρόνια, το πιο διάσημο κατάλυμα του κόσμου, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι, θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο με 61 νέα δωμάτια, εντυπωσιακά έργα τέχνης και ένα θέατρο.

Το Icehotel βρίσκεται 200 χμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό και θαύμα!

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο καλούνται να δημιουργήσουν τα πιο ευφάνταστα σχέδια τους για την κατασκευή κάθε μιας από τις σουίτες.

Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή επιλέγει τους καλύτερους, οι οποίοι ταξιδεύουν στη Σουηδία το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο δίνοντας «σάρκα και οστά»στο όραμά τους.

Η φετινή συλλογή δωματίων περιλαμβάνει θεματικά δωμάτια, όπως μια σουίτα – τροπικό δάσος, με ουρακοτάγκους από πάγο!

Κάθε δωμάτιο διαθέτει ένα κρεβάτι, που χτίστηκε από κομμάτια πάγου, ένα παχύ στρώμα, δέρματα ταράνδων, καθώς και ζεστούς υπνόσακους, που θα κρατήσουν μακριά τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα δωμάτια εκτίθενται σε επισκέπτες, που θέλουν να απολαύσουν από κοντά αυτά τα έργα τέχνης.

Μια από τις καινοτομίες της νέας χρονιάς είναι και το Aurora Hall, όπου θα πραγματοποιούνται γαμήλιες τελετές! Ο χώρος θα διαθέτει ιδιωτική είσοδο, σκηνή για μουσικό συγκρότημα και εσωτερικά τοιχώματα κατασκευασμένα από στερεό πάγο, για φυσικό φως και τέλεια ακουστική.

Το Icehotel θα διαθέτει ακόμα το δημοφιλές Icebar, ένα γκουρμέ εστιατόριο και ένα θέατρο, ενώ θα διοργανώνονται για τους επισκέπτες δραστηριότητες, όπως εκδρομές με snowmobile, έλκηθρο με σκύλους και σκι.

Η φετινή σεζόν θα διαρκέσει έως το Μάρτιο, πριν το ξενοδοχείο αρχίσει να λιώνει τον Απρίλιο.

Δείτε τις φωτογραφίες: