Αν σε κάποιο ταξίδι σας έχετε σκεφτεί ότι το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας δεν είναι όσο ευρύχωρο θα θέλατε, μάλλον δεν έχετε μείνει σε ένα Podtel.

Το πνευματικό τέκνο της βρετανικής εταιρείας Podtime φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο, ως μέρος της νέας τάσης του δωματίου-κάψουλα.

Συγκεκριμένα, το δωμάτιο έχει λιγότερο από ένα μέτρο πλάτος και 2 μέτρα μήκος και μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η «κάψουλα», που μπορεί να οργανωθεί μαζικά σχηματίζοντας ένα ξενοδοχείο διαθέτει φώτα LED στο εσωτερικό, καθρέφτη,στόρια και χώρο αποσκευών.

Δύο από αυτές μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι κουκέτα με ειδικά προσαρμοσμένη σκάλα, ενώ στις προαιρετικές παροχές περιλαμβάνονται στρώματα memory foam, ράφια και ένα σύστημα εισόδου με κάρτα υψηλής τεχνολογίας.

Το καλύτερο όμως, σύμφωνα με τον διευθυντής της Podtime, Paul Grindrod, είναι ότι τρεις διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν όσο ένα βράδυ σε κανονικό ξενοδοχείο.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους νεότερους ταξιδιώτες, σε ταξίδια με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Οι λοβοί Podtime είναι σήμερα σε χρήση σε έναν ξενώνα στη Μόσχα, όπου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, οι λοβοί προσφέρουν ένα «καταφύγιο για ξεκούραση» σε «ένα πολυάσχολο περιβάλλον».