Με ολοένα και περισσότερες δυσκολίες και προβλήματα να βαραίνουν την καθημερινότητά μας, το να καταφέρνει κανείς να ξεφεύγει για λίγες ώρες ή μερικές ημέρες (οι πιο τυχεροί) φαντάζει ως ένα ιδανικό σενάριο.

Για ένα σχεδιαστή από τη Γερμανία, μάλιστα, δεν είναι καν απαραίτητο το να φεύγει κανείς από την πόλη του.

Ο Goetz Schrader πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να «ξεφύγουν» με ένα πολύ πιο απλό και φτηνό τρόπο, που θα τους προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία και θα τους κάνει να δουν τον τόπο τους και όσα τους περιβάλλουν… με άλλο μάτι.

Ο ίδιος προτείνει τη λύση των «διακοπών 15 λεπτών», με τη βοήθεια μιας ειδικής πλατφόρμας, ή αλλιώς «μπαλκόνι-ασανσέρ δύο σε ένα» που μπορεί να υψωθεί έως και 10 περίπου μέτρα στον αέρα, προσφέροντας μια εναλλακτική θέα στον περιβάλλοντα χώρο.

Μιλώντας στη MailOnline Travel ο 36χρονος σχεδιαστής είπε τα εξής: «Περνάμε ολοένα και περισσότερο χρόνο δουλεύοντας, ενώ την ίδια στιγμή οι προσιτοί χώροι για ζωή και κατά συνέπεια για χαλάρωση μειώνονται. Οι Ευρωπαίοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό όταν έχουν την ευκαιρία, χωρίς όμως να γνωρίζουν την ίδια τους τη χώρα πρώτα. Η ιδέα αυτή βοηθά στο να δούμε την περιοχή ή την πόλη μας με μια διαφορετική οπτική».

Οι τιμές θα διαφέρουν από πόλη σε πόλη και θα εξαρτώνται από τον τύπο της πλατφόρμας που θα επιλεγεί και από τις υπηρεσίες που θα προσφέρει.