Σε μερικά χρόνια από τώρα οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκεται η βαλίτσα τους μέσω συστημάτων GPS, θα μπορούν να φορτίσουν τις φορητές τους συσκευές με τις αποσκευές τους, οι οποίες θα τους προσφέρουν πολλές ακόμη ευκολίες, κάνοντας τη διαδικασία του ταξιδιού ακόμη πιο απολαυστική.

Τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να κυκλοφορήσει η βαλίτσα που ακούει στο όνομα «Trunkster» και η οποία χρηματοδοτήθηκε μέσω εκστρατείας στο Kickstarter. Δημιουργοί της οι Gaston Blanchet και Jesse Potash από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι θέλησαν να φτιάξουν την «απόλυτη βαλίτσα» έχοντας κουραστεί να ανοιγοκλείνουν φερμουάρ, να κολλάνε με ταινίες χερούλια που σπάνε εύκολα και να σέρνουν αποσκευές στο δρόμο γιατί τα ροδάκια δεν άντεξαν το βάρος.

Στη δική τους βαλίτσα η συρόμενη πόρτα ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μάλιστα, στην τιμή των 563 ευρώ η βαλίτσα βγαίνει και με αφαιρούμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να φορτίσει μια συσκευή έως και 9 φορές. Ακόμη, διαθέτει συσκευή GPS και ενσωματωμένη ψηφιακή ζυγαριά στη λαβή.

Τον Οκτώβριο σειρά έχει η carry-on βαλίτσα Bluesmart, την οποία σχεδίασε μια ομάδα από τη Νέα Υόρκη και η οποία χρηματοδοτήθηκε μέσω εκστρατείας στη σελίδα Indiegogo.

Η βαλίτσα συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό του χρήστη και μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή μπορεί ο χρήστης να την κλειδώσει, να την ξεκλειδώσει και να δει πόσο ακριβώς ζυγίζει.

Ειδικοί αισθητήρες «αντιλαμβάνονται» πότε ο ιδιοκτήτης απομακρύνεται από τη βαλίτσα και ενεργοποιείται το αυτόματο κλείδωμα.

Η τιμή της θα ξεκινά από τα 170 ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία Delsey ετοιμάζει μια έξυπνη βαλίτσα, την οποία Pluggage. Η βαλίτσα θα διαθέτει μπαταρία για φόρτιση φορητών συσκευών, ενσωματωμένη ζυγαριά και θα ενημερώνει το χρήστη πού ακριβώς βρίσκεται και αν έχει αποθηκευθεί στο αεροσκάφος.

Η εταιρεία ζητά από το κοινό να τελειοποιήσει το προϊόν προτείνοντας τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να δουν σε αυτό. Οι πρώτες έξυπνες βαλίτσες της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρώτο μισό του 2016 στην τιμή των 563 ευρώ.

Με αυτές τις τιμές πάντως… όντως δε θα θέλεις να τις χάσεις!