Αναρωτιέστε πώς θα μοιάζουν τα ξενοδοχεία του μέλλοντος και ποιοι θα είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί; Η τελευταία έκθεση της παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών Skyscanner μας δίνει όλες τις απαντήσεις, παρουσιάζοντας μια εικόνα για τα ταξίδια του 2024!

Στο χρονικό διάστημα δέκα ετών η τεχνολογία θα είναι εκείνη, που θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες. Βασικό στοιχείο στη διαμονή θα αποτελεί η εξατομίκευση, δηλαδή η προσφορά υπηρεσιών ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και τα «θέλω» του κάθε ταξιδιώτη.

Το 2024 ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για ένα ταξίδια στο διάστημα, ενώ μεγάλη ζήτηση αναμένεται να έχουν τα υποβρύχια ξενοδοχεία, αλλά και πολλοί προορισμοί, που σήμερα θεωρούνται υποβαθμισμένοι.

Το δωμάτιο του μέλλοντος

Φανταστείτε ένα δωμάτιο, το οποίο θα μπορείτε να προσαρμόζεται σε κάθε σας ανάγκη με τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου. Στη διάθεση σας θα έχετε μια σειρά «έξυπνων» συσκευών, καθώς και ενσωματωμένη στο χώρο τεχνολογία, για να νιώθετε πάντα σαν στο σπίτι σας και ακόμα καλύτερα.

Διαδραστικοί τοίχοι θα εμφανίζουν ό,τι επιθυμείτε, ειδικά μαξιλάρια θα σας βοηθούν απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο, πιτζάμες θα παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας σας και ηχητικά ντους θα σας καθαρίζουν με τη χρήση φωτός!

Οι προορισμοί του μέλλοντος

Μέχρι το 2024 το διάστημα θα είναι ένας καλά οργανωμένος προορισμός για τους ταξιδιώτες, καθώς τα ταξίδια σε τροχιά γύρω από τη Γη θα γίνουν πιο προσιτά. Θα υπάρχουν ξενοδοχεία χτισμένα εκατοντάδες μίλια πάνω από τον πλανήτη, εκτός από αυτά που βρίσκονται κάτω από το νερό, με κάθε μια από τις δυο επιλογές να προσφέρει μαγευτική θέα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

Σε 10 χρόνια οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ και θα προκύψουν και νέοι προορισμοί. Από τη μία πλευρά, θα επιτρέπονται τα ταξίδια στις σημερινές «Απαγορευμένες Ζώνες», δηλαδή περιοχές που σήμερα πλήττονται από ταραχές και από την άλλη πολλοί θα καταφέρουν να δουν από κοντά απειλούμενη είδη ή μέρη, πριν αυτά εξαφανιστούν.

Μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία

Όλο και περισσότερο, οι ταξιδιώτες θα θέλουν να εξερευνήσουν έναν προορισμό μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου. Οι άνθρωποι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και με ένα νέο κύμα συνεργατικών διαδικτυακών εργαλείων τα ταξίδια θα είναι ακόμα πιο εύκολα από ότι σήμερα.