Στα παιδικά μας χρόνια, οι γονείς μας οργάνωναν τα πάντα για τις διακοπές – τα ταξίδια μας φαίνονταν τόσο απλά τότε! Τώρα όμως ήρθε η σειρά μας να ταξιδέψουμε μόνοι, και πρέπει να καταλάβουμε τι απαιτείται για να κλείσουμε εισιτήρια αεροπλάνου, να επιλέξουμε έναν προορισμό και στη συνέχεια να οργανώσουμε τις λεπτομέρειες. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η ομαλότητα του ταξιδιού και η απουσία δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ορίστε τέσσερις σημαντικές συμβουλές!

Το …γλωσσικό ζήτημα
Ευτυχώς, οι Έλληνες είμαστε ανάμεσα στις πρώτες θέσεις όσον αφορά στη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, και η γλώσσα αυτή χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη. Τι κάνετε όμως στην περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία ή την Αφρική;

Η καλύτερη λύση είναι η προμήθεια ενός λεξικού χρήσιμων φράσεων και η εκμάθηση ορισμένων προκειμένου να μάθετε δρομολόγια συγκοινωνιών ή να εντοπίσετε κάποιο αξιοθέατο. Οι ντόπιοι, ακούγοντας έναν ξένο να μιλά τη γλώσσα τους, είναι πιθανό να είναι πιο θετικά διακείμενοι απέναντί σας και να γίνουν πιο εξυπηρετικοί.

Ο κατάλληλος ρουχισμός
Δείτε τι κλίμα επικρατεί την περίοδο που θα επισκεφθείτε τη χώρα-προορισμό. Κάποιες χώρες, για παράδειγμα, έχουν αυξημένες βροχοπτώσεις και η υγρασία τους μπορεί να γίνει ενοχλητική αν δε φέρετε τα κατάλληλα ρούχα μαζί σας.

Μάθετε για την περιοχή και τις δραστηριότητες
Ανάλογα με τη διάρκεια διαμονής σας, καλό θα ήταν να διερευνήσετε όλες τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής. Ωστόσο, μην προγραμματίσετε υπερβολικά πολλές επισκέψεις μέσα σε μια ημέρα – αφήστε μερικές ώρες ελεύθερες για …απρογραμμάτιστες επισκέψεις και βόλτες! Επίσης, προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στον τοπικό οδηγό διακοπών, όπου θα βρείτε δημοφιλή αξιοθέατα και προσφορές για λιγότερα έξοδα.

Επικοινωνία
Η επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς σας είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για να χαλιναγωγείτε την ενδεχόμενη νοσταλγία αλλά και για να ενημερώνετε τους συγγενείς σας για τις επόμενες κινήσεις σας. Όμως, μην ξεχνάτε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να γίνουν πανάκριβα σε θέματα επικοινωνίας και πόσω μάλλον τηλεφωνικής. Επομένως, αν χρησιμοποιήσετε κάποιο δίκτυο Wi-Fi θα μπορείτε να μιλάτε όσο θέλετε μέσω εφαρμογών όπως το Skype και το Viber, ενώ δε θα πληρώνετε ούτε ένα ευρώ. Έτσι, θα μπορείτε να είστε διαρκώς σε επικοινωνία.

Ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας είναι ο ορισμός μιας συγκεκριμένης ώρας κάθε μέρα, όπου θα σας καλούν οι συγγενείς σας, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες κάρτες για το τηλέφωνο. Έτσι, όλοι όσοι θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα.