Όλων των ειδών τα ταξίδια είναι συναρπαστικά, είτε ταξιδεύει κανείς με αεροπλάνο, με τρένο, με πλοίο, με λεωφορείο, με αυτοκίνητο ή με όποιο άλλο μέσο υπάρχει.

Όμως κάποια στιγμή στη ζωή τους όλοι θα πρέπει να δοκιμάσουν την εμπειρία του… road trip.

Η γοητεία της περιπέτειας καθώς «καταπίνετε» χιλιόμετρα, ωστόσο, ενδέχεται να χαθεί και να αρχίσετε να νιώθετε κούραση και βαρεμάρα.

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να κάνετε αυτήν την εμπειρία ασφαλή και να σάς μείνει αξέχαστη, σύμφωνα με δημοσίευμα του TravelDudes:

Μην ξεχάσετε το κουτί πρώτων βοηθειών
Σιγουρευτείτε ότι το φαρμακείο σας είναι πλήρως εξοπλισμένο, για να καλύψετε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Τα οδικά ταξίδια είναι πολύ απρόβλεπτα και πρέπει να προβλέψετε κάθε ενδεχόμενο. Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάτι από το φαρμακείο σας προηγούμενη φορά, φροντίστε να αναπληρώσετε ό,τι λείπει.

Ταξιδέψτε μαζί με άλλους σαν ομάδα
Ένα μεγάλο οδικό ταξίδι μπορεί να γίνει πολύ βαρετό αν ταξιδεύετε μόνοι σας. Στην αρχή θα σάς συναρπάσει η ιδέα της ελευθερίας που έχετε, όμως όσο περνούν οι μέρες, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βαρεθείτε. Αν ταξιδεύετε όμως μαζί με παρέα το σκηνικό αλλάζει. Καταρχήν θα αισθάνεστε πιο ασφαλής και θα έχετε και μια χείρα βοηθείας, αν για παράδειγμα χαλάσει το αυτοκίνητό σας στη μέση του πουθενά.

Επιλέξτε ένα ασυνήθιστο μέρος

Υπάρχουν σίγουρα πολλά μέρη στη διαδρομή που έχετε επιλέξει, που θα μπορείτε να κάνετε μια στάση ή να στρίψετε από ένα καινούριο δρόμο και να σάς οδηγήσει σε ένα μέρος που αρχικά δε γνωρίζατε και αποδεικνύεται πολύ συναρπαστικό. Παρακολουθείτε τις πινακίδες στη διαδρομή και μη διστάσετε να αλλάξετε για λίγο το πρόγραμμά σας.

Εντάξτε το στοιχείο του σαφάρι στο ταξίδι σας

Στο εξωτερικό, σε αρκετά μέρη, κοντά στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους βρίσκονται μεγάλοι ζωολογικοί κήποι. Θα ήταν μια ωραία εμπειρία να κάνετε μια στάση και να δείτε από κοντά ζώα που δεν έχετε δει ποτέ ξανά στη ζωή σας, παρά μόνο μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης. Αν μάλιστα ταξιδεύετε με παιδιά, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.

Ενημερώνετε πάντα κάποιον για τα μέρη που έχετε επισκεφτεί και περάσει

Ο ενθουσιασμός του ταξιδιού δεν πρέπει να σάς κάνει να ξεχνάτε το θέμα της ασφάλειας. Φροντίστε να ενημερώνετε πάντα κάποιον για τα σχέδιά σας και για τα μέρη που έχετε επισκεφτεί ή προτίθεστε να επισκεφθείτε. Αν για κάποιο λόγο σάς συμβεί κάτι, εκείνος θα μπορέσει να ενημερώσει τις αρχές. Καλό θα ήταν επίσης να τούς ενημερώνατε κάθε φορά που έχετε φτάσει σε κάποιο μέρος.

Παιχνίδια
Σκεφτείτε ορισμένα παιχνίδια, όπως αυτά των ερωταπαντήσεων, που θα μπορούσαν να σάς κρατήσουν (και κυρίως τα παιδιά σας αν ταξιδεύετε με αυτά) απασχολημένους όσο δε βλέπετε παρά μόνο άσφαλτο μπροστά σας.

Έχετε μαζί σας μερικά σνακ
Είναι απαραίτητα τόσο για ενήλικες όσο και τα μικρά παιδιά. Φροντίστε να μη χρειάζονται ψυγείο και να μπορούν να αντέχουν για ώρες ή ημέρες.

Κάντε συχνές στάσεις
Θα μπορέσετε να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας για να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Πάρτε μαζί σας CD ή αρχεία με μουσική και βιβλία
Δε νοείται ταξίδι χωρίς… μουσική υπόκρουση. Επιλέξτε τραγούδια που αρέσουν σε όλους τους συνταξιδιώτες σας και απολαύστε το ταξίδι σας.

Διπλοελέγξτε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο

Κάντε τον απαραίτητο έλεγχο και σέρβις στο αυτοκίνητό σας πριν από το ταξίδι.