Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 9: Πράγα, Τσεχία

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, η Πράγα είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα στην κεντρική Βοημία.

Η παραμυθένιας ομορφιάς πόλη, αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων», ενώ από το 1992, το ιστορικό κέντρο της ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Επιβλητικά κτίρια, γραφικές γέφυρες και πολυάριθμα μνημεία κερδίζουν το ενδιαφέρον πλήθους ταξιδιωτών, οι οποίοι επιλέγουν την Πράγα για μια ρομαντική απόδραση.

Διασχίζοντας την φημισμένη γέφυρα του Καρόλου, η οποία διακοσμείται σ΄ όλο το μήκος της με 30 αγάλματα και γλυπτά, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 1700 και περνώντας μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» θα φτάσετε στην πλατεία της Παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι.

Επισκεφθείτε την Καστρούπολη (Χράντσανι), την ακρόπολη της Πράγας, μια πόλη μέσα στην πόλη, που απλώνεται πάνω στον βράχο της Μάλα Στράνα.

Η γειτονιά του Κάφκα είναι ένα ακόμα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα, ενώ αξίζει μια επίσκεψη και στο σπίτι – μουσείο του Κάφκα.

Συναυλίες κλασικής μουσικής, βραδιές τζαζ, παραστάσεις του περίφημου Μαύρου Θεάτρου ή Όπερας θα σας ταξιδέψουν στην κουλτούρα της πόλης.

Στα βόρεια της Παλιάς πόλης θα βρείτε την Εβραϊκή γειτονιά, ιδανική για ήρεμες βόλτες στις μπουτίκ και τα μοντέρνα μπαράκια της.

Μια κρουαζιέρα στον Μολδάβα θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την απόδραση σας στην πανέμορφη αυτή πόλη της Τσεχίας.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!