Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 12: Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Η πόλη των Τσάρων, η αριστοκρατική Αγία Πετρούπολη ιδρύθηκε το 1703 από τον Μέγα Πέτρο με σκοπό να γίνει το προπύργιο της Ρωσίας στη Δύση και για διάστημα δύο αιώνων υπήρξε πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Ονομάστηκε από πολλούς η Βενετία του Βορρά, αφού είναι χτισμένη πάνω σε νησάκια του ποταμού Νέβα. Είναι η πόλη με τα αυτοκρατορικά παλάτια, τις εντυπωσιακές εκκλησίες, τις λεωφόρους, τα παραμυθένια κανάλια και τα τοξωτά γεφύρια, τα πάρκα και τα μουσεία.

Η εντυπωσιακή και πλούσια αρχιτεκτονική της δεν μαρτυρά ότι είναι μια πόλη μόλις 300 ετών. Οι τέχνες και τα γράμματα καλλιεργήθηκαν για χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με τη ζωή των διάσημων συγγραφέων Ντοστογιέφσκι, Πούσκιν και Τολστόι, αλλά και των φημισμένων μουσικών Τσαικόφσκι, Ραχμάνινοφ και Προκόφιεφ.

Για να γνωρίσετε τη μεγαλοπρέπεια και το ρομαντισμό που κρύβει αυτή η πόλη ξεκινήστε την περιήγηση σας με μια κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα. Η εικόνα της πόλης μέσα από το νερό θα σας μαγέψει.

Αμέσως μετά περπατήστε στην κεντρική λεωφόρο Νέφσκι με την εκκλησία της Παναγίας, δείτε τον χρυσό πύργο του Ναυαρχείου, το φρούριο Πετροπαβλόφσκ, την εκκλησία του Καζάν και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, που θεωρείται ένας από τους ωραιότερους στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία του κόσμου, το Μουσείο Ερμιτάζ. Ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1852. Φιλοξενείται στα χειμερινά ανάκτορα και σε τέσσερα ακόμα κτίρια, λόγω του τεράστιου αριθμού των εκθεμάτων. Υπολογίζεται ότι αγγίζουν τον μυθικό αριθμό των 2,7 εκατομμυρίων.

Δείτε ακόμα το παλάτι Peterhof, εμπνευσμένο από τις Βερσαλίες και το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου, που δεσπόζει στο νησάκι Ζαγιάτσι και αποτελεί μνημείο οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα.

Περπατήστε στη μεγαλόπρεπη πλατεία των Ανακτόρων, επισκεφθείτε το επιβλητικό ναό Church on Spilled Blood και ανακαλύψτε στο κέντρο της πόλης αμέτρητα καταστήματα, πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!