Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 13: Φλωρεντία, Ιταλία

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας, η ρομαντική Φλωρεντία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου και αποτελεί πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνηςκαι της ομώνυμης επαρχίας.

Θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες κα την αρχιτεκτονική της. Μάλιστα, τα αξιοθέατα της πόλης έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάςκαι τελούν υπό το καθεστώς της UNESCO.

Θυμίζοντας ανοιχτό μουσείο, η πόλη είναι συνώνυμο της τέχνης και της αισθητικής. Πατρίδα της Αναγέννησης και του Μποτιτσέλι, πόλη του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του Γαλιλαίου και «καλλιτεχνικό ορμητήριο» του Μιχαήλ Άγγελου, συναρπάζει τους επισκέπτες της.

Η Φλωρεντία είναι μια πόλη με καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Διαθέτει εξαίρετη καλλιτεχνική κληρονομιά, που αποτελεί ένδειξη της κουλτούρας της πόλης, ενώ λόγω και της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής της προσελκύει πλήθος τουριστών, που μαγεύονται από την ομορφιά της.

Στο κέντρο την πόλης θα βρείτε τον περίφημο καθεδρικό ναό (Ντουόμο) με το θαυμαστό τρούλο,ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Παναγία, ενώ δίπλα δεσπόζει το μεγάλο κωδωνοστάσιο από τα περιφημότερα της Ιταλίας, που κτίστηκε το 1334 πιθανώς από τον Τζιότο και συμπληρώθηκε από τον Αντρέα Πιζάνο.

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης είναι το Μουσείο Έργων του Ντουόμο, με θαυμάσια γλυπτά, καθώς και το οκτάγωνο μαρμάρινο Βαπτιστήριο που κτίσθηκε πιθανώς τον 7ο αιώνα.

Περπατήστε στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης και θαυμάστε τις υπέροχες γέφυρες, οι οποίες ενώνουν την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Άρνο και ανακαλύψτε μερικά από τα ιστορικά της κτήρια, όπως το Παλάτσο Βέκκιο, που κτίσθηκε το 1298 με τον χαρακτηριστικό πύργο ύψους 95 μ.

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στην διάσημη πινακοθήκη Ουφίτσι (Uffizi), που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό παλάτι και θεωρείται από τις παλαιότερες του κόσμου. Τα έργα που εκτίθενται εδώ καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

Οι εντυπωσιακοί ναοί της πόλης είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της, με τον περίφημο ναό του Αγίου Λαυρεντίου, να θεωρείται ένα από τα θαυμαστότερα μνημεία της Ιταλίας με αμύθητης αξίας αριστουργήματα

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!