Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 14: Μαδρίτη, Ισπανία

Η γοητευτική Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και η τρίτη μεγαλύτερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 667 πάνω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες, στο κέντρο της χώρας και λόγω της τοποθεσίας και της ιστορίας της η Μαδρίτη θεωρείται ως το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Ενώ η πόλη διαθέτει σύγχρονες υποδομές, έχει διατηρήσει ταυτόχρονα την όψη και την αισθητική πολλών από τις ιστορικές γειτονιές της.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται την πόλη μαγεύονται κυρίως από την μοναδική της ατμόσφαιρα, την οποία συνθέτουν όμορφες βραδιές σε εστιατόρια με παραστάσεις φλαμένκο, ξεχωριστές γαστριμαργικές εμπειρίες στα αμέτρητα τάπας μπαρ και στο εστιατόριο Botin, που είναι το παλαιότερο στον κόσμο.

Ακόμα μια βόλτα με το τελεφερίκ, που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη, αλλά και καφές με τη συνοδεία του παραδοσιακού γλυκίσματος churros με σοκολάτα είναι μερικές ακόμα από τις εμπειρίες, που προσφέρει η πόλη.

Στην περιήγηση σας επισκεφθείτε το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, το Βασιλικό Θέατρο με την αποκατεστημένη Λυρικη Σκηνή του, του 1850 και το πάρκο Μπούν Ρετίρο το οποίο ιδρύθηκε το 1631.

Επιβεβλημένη είναι και μια βόλτα στο Χρυσό Τρίγωνο της Τέχνης, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της Πασέο δελ Πράδο και το οποίο αποτελείται από τρία μουσεία τέχνης: το Μουσείο Πράδο, το Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, μουσείο μοντέρνας τέχνης, και το Μουσείο Thyssen-Bornemisza.

Η Plaza de Cibeles με το παλάτι και το συντριβάνι της έχουν γίνει το μνημείο σύμβολο της πόλης.

Για ψώνια κατευθυνθείτε στην Γκραν Βία, τον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης, με το ψευδώνυμο «Ισπανικός Broadway.». Σε αυτόν βρίσκονται τα διασημότερα εμπορικά κέντρα, ιστορικά ξενοδοχεία και μεγάλα θέατρα και κινηματογράφοι.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!