Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 27: Χαϊδελβέργη, Γερμανία

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ η γοητευτική πόλη της Χαϊδελβέργης μοιάζει να ξεπήδησε από καρτ – ποστάλ, έτσι όπως ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών της με τα υπέροχα κτήρια της με τις κόκκινες σκεπές, τις όμορφες γέφυρες και το μαγικό πράσινο σκηνικό, που την περιβάλλει.

Αυτοί είναι και οι λόγοι, που την έχουν μετατρέψει σε έναν από τους κυριότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος τουριστών.

Η πόλη στο παρελθόν αποτέλεσε ένα κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού, ενώ ιδιαίτερα γνωστό είναι το πανεπιστήμιο της, το οποίο ιδρύθηκε το 1386 μ.Χ. και είναι το παλαιότερο της Γερμανίας.

Σε έναν λόφο πάνω και πίσω από την πόλη δεσπόζει το όμορφο μεσαιωνικό κάστρο της Χαϊδελβέργης, υπενθυμίζοντας το πόσο υπέφερε αυτή η γωνιά της Γερμανίας από τους αμέτρητους πολέμους, αλλά τελικά επιβίωσε ανέπαφη. Από το σημείο του κάστρου η θέα της πόλης κόβει την ανάσα.

Επισκεφθείτε το Παλάτι της πόλης, χτισμένο στις πλαγιές του βουνού Königstuhl και περπατήστε στην οδό των φιλοσόφων, από την οποία έχει κανείς την πιο ωραία θέα της πόλης.

Ανακαλύψτε τα μυστικά της παλιάς πόλης, κάνοντας βόλτα στον πεζόδρομο, που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χμ. και με πολλά εμπορικά καταστήματα, όμορφα δρομάκια με εστιατόρια και καφετέριες.

Στην πόλη κυριαρχούν πολλές μεσαιωνικές και νεώτερης περιόδου εκκλησίες, όπως η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, και η εκκλησία των Ιησουϊτών.

Επίσης υπάρχουν τα παλιά κτίρια του ιστορικού πανεπιστημίου, η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και είναι το μόνο που δεν καταστράφηκε και η παλιά γέφυρα, που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη.

Η πόλη είναι ακόμα διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή της, αλλά και τις ζωντανές αγορές της, όπου θα βρείτε αμέτρητους πάγκους με σουβενίρ και τοπικά προϊόντα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!