Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 30: Βαλέτα, Μάλτα

Η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Μάλτας, γνωστή ως Il-Belt (Η Πόλη) στα Μαλτέζικα βρίσκεται στο κεντροανατολικό τμήμα του νησιού και ΄έχει αναγνωριστεί επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη παρουσία στο νησί χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια, η περίοδος ακμής, όμως της Μάλτας είναι τα μεσαιωνικά χρόνια και η περίοδος των ιπποτών.

Η Βαλέτα, η οποία περιλαμβάνει κτιριακές κατασκευές που ανάγονται στον 16ο αιώνα, κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια της κατοχής της Μάλτας από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ, τα μέλη του οποίου είναι γνωστά και με τον τίτλο των Οσπιταλιέρων.

Η πόλη είναι κυρίως μπαρόκ αρχιτεκτονικού ρυθμού, με στοιχεία αναγεννησιακού, νεοκλασσικού και σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε συγκεκριμένους χώρους, αν και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε τεράστια σημάδια στην πόλη.

Οφείλει την ονομασία της στον Μεγάλο Μάγιστρο Ζαν Παρισό ντε λα Βαλέτ, ο οποίος πέτυχε στην διεύθυνση της άμυνας του νησιού απέναντι στην επιδρομή των Οθωμανών το 1565.

Η επίσημη ονομασία που δόθηκε από το Τάγμα των Ιωαννιτών ήταν Humilissima Civitas Valletta — Η Ταπεινοτάτη Πόλη της Βαλέτας, ή Città Umilissima στα Ιταλικά.

Τα φρούρια, τα αμυντικά τείχη, καθώς και οι τάφροι μαζί με την ομορφιά των μπαρόκ αρχιτεκτονικής παλατιών, κήπων και εκκλησιών της, οδήγησαν τους μεγαλύτερους των Οίκων των ευγενών της Ευρώπης να αποκαλούν την πόλη Superbissima, δηλαδή Λαμπρότατη.

Μερικά από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος εξωτερικά μοιάζει με φρούριο και εσωτερικά είναι διακοσμημένος σε στυλ μπαρόκ, το επιβλητικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με την αναγεννησιακή του τεχνοτροπία, αλλά και το Πάρκο Μπαράκα για έναν χαλαρωτικό περίπατο.

Αξίζει μια επίσκεψη στο φρούριο Saint Elmo, που στεγάζει το εθνικό πολεμικό μουσείο και από το 2008 έχει μια θέση στην λίστα των 100 μνημείων που απειλούνται με καταστροφή και στην Οικία Ρόκα Πίκολα.

Μην παραλείψετε μια βόλτα στην μπαρόκ σχεδιασμού προβλήτα της Βαλέτας, έργο του 18ου αιώνα, το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο του μεγάλου Μαγίστρου Pinto.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!