Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 32: Βελιγράδι, Σερβία

Η πρωτεύουσα της Σερβίας έχει μια αρχαία ρωμαϊκή και κελτική ιστορία, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη, πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκων, στην οποία δεσπόζουν ξεχωριστά αρχαία κειμήλια.

Μόλις κάποια χρόνια πριν, το Βελιγράδι ήταν στο επίκεντρο βίαιων συγκρούσεων, τα σημάδια των οποίων εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποιες γωνιές της πόλης. Αυτές τις μέρες, όμως, η σταθερότητα έχει ριζώσει στη Σερβία και το Βελιγράδι είναι ένας ιδανικός προορισμός για ευρωπαϊκές αποδράσεις.

Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Σάβου, παραπόταμου του Δούναβη, στο Βόρειο τμήμα της Σερβίας και ίσως λόγω της ιστορίας της και της ζημιάς που προκάλεσε ο πόλεμος, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική πόλη.

Αυτό δεν ισχύει, αφού ανάμεσα στα παλιάς αρχιτεκτονικής κτήρια κρύβει μερικούς πολύτιμους λίθους, όπως το Κάστρο Kalamegdan, που φρουρεί την πόλη στη συμβολή των δυο ποταμών της.

Μια σειρά από μουσεία δίνουν στους επισκέπτες μια γεύση από ιστορία, ενώ περιλαμβάνουν πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα, όπως τις εφευρέσεις του τοπικού ήρωα Tesla ή την εκπληκτική συλλογή τέχνης στο Εθνικό Μουσείο.

Αναμφισβήτητα το πιο ελκυστικό κομμάτι της ζωής στο Βελιγράδι είναι οι επιλογές διασκέδασης, Προσιτά και άφθονα εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή έχουν κατατάξει την πόλη σε μια από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα με τις πόλεις, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν το ποτό τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το φαγητό τους σε φιλόξενα εστιατόρια.

Είτε είστε λάτρεις της ιστορίας ή της διασκέδασης, το Βελιγράδι θα σας εντυπωσιάσει. Ακόμα και οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής θα βρείτε πολλά μικρά διαμαντάκια σε όλη την πόλη.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!