Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 36: Κολμάρ, Γαλλία

Γαλλικές και γερμανικές επιρροές συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτήν την καλά διατηρημένη πόλη της Αλασατίας. Το Κολμάρ βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία, στο Δρόμο του Κρασιού, αποτελώντας την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών.

Μια σειρά αρχιτεκτονικών στυλ, από το γερμανικό γοτθικό στο γαλλικό νεο-μπαρόκ κάνουν την εμφάνιση τους στην παλιά πόλη, η οποία γλίτωσε από την καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τα ήσυχα κανάλια και τα ξύλινα σπιτάκια θα σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, ενώ μια βόλτα στη Μικρή Βενετία, ένα τμήμα της πόλης με παραδοσιακά κτήρια στις όχθες των καναλιών του Λάουχ θα σας αποκαλύψει γιατί το Κολμάρ συγκαταλέγεται στις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο Unterlinden, ένα πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Δομινικανών, κτισμένο το 1242, που μετατράπηκε σε μουσείο το 1850. Σήμερα στεγάζει σημαντικά εκθέματα τέχνης και ιστορίας της Αλσατίας, ενώ διαθέτει μια μεγάλη συλλογή ξυλόγλυπτων και βιτρώ (14ος – 18ος αιώνας) και μια συλλογή όπλων ρωμαϊκής έως και αναγεννησιακής εποχής.

Στην περιήγηση σας στο Κολμάρ θα δείτε και την Οικία Πφίστερ, στο κέντρο σχεδόν της πόλης, με την περίτεχνη διακόσμηση και την γερμανική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537.

Επισκεφθείτε ακόμα τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, που είναι ο μεγαλύτερος της πόλης και ένας από τους μεγαλύτερους της περιφέρειας του Άνω Ρήνου και θαυμάστε τα όμορφα βιτρώ, τα αγάλματα γοτθικής και αναγεννησιακής εποχής και το επιβλητικό εκκλησιαστικό όργανο.

Τέλος, η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης διαθέτει μια από τις πλουσιότερες συλλογές κωδίκων (προ του 1501) της Γαλλίας, με περισσότερους από 2.300 τόμους.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!