Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 37: Χάλστατ, Αυστρία

Οι επισκέπτες αυτού του χωριού στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας το περιγράφουν σαν παραμύθι και οι εικόνες αρκούν για να μας πείσουν.

Ο μικρός αυτός παραλίμνιος οικισμός, με τους λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχει καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του ως ένας από τους πιο όμορφους της Ευρώπης.

Χτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee, το χωριό δεσπόζει μεταξύ των γαλήνιων νερών της λίμνης και του καταπράσινου βουνού, που μοιάζει να βγαίνει από μέσα της.

Η εξόρυξη αλατιού, που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, είναι η πηγή διαρκούς ευημερίας για το Χάλστατ.

Παράλληλα, το Χάλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι ταξιδιώτες που έχουν ανακαλύψει το Χάλστατ μαγεύονται από την όμορφη πλατεία του, με τα καλυμμένα από κισσό κτίρια, τα ξύλινα σπιτάκια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τους κύκνους που πλέουν στα νερά της λίμνης.

Τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τόσο λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν, όσο και για τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα του χωριού είναι η Ευαγγελική Εκκλησία του Χριστού, που χτίστηκε το 1861 και είναι είναι νέο-γοτθικού ρυθμού

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!