Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 41: Γιορκ, Αγγλία

Το Γιορκ, γνωστό τα παλαιότερα χρόνια ως Υόρκη, είναι μια παλιά περιτειχισμένη πόλη της Αγγλίας, κτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ουζ και Φος στο βόρειο Γιορκσάιρ.

Η πόλη έχει μακρά ιστορία αποτελώντας το υπόβαθρο πολλών πολιτικών γεγονότων της χώρας στις δύο χιλιετίες ύπαρξής της. Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη (York Minster) και αρκετά πολύ καλά διατηρημένα παλαιά κτήρια.

Η θέση της πόλης τόσο λόγω της συμβολής των ποταμών όσο και στο ενδιάμεσο της απόστασης μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου την έκανε σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Βρετανία για αιώνες το Γιορκ μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη ποικιλία από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που του έχουν δώσει το παρατσούκλι “πόλη των Φεστιβάλ”. Μερικά από αυτά είναι το Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών, το Φεστιβάλ Βίκινγκ, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και πολλά ακόμα.

Ανακαλύψτε τα μουσεία της πόλης, θαυμάστε την αρχιτεκτονική της και τον μαγευτικό καθεδρικό ναό York Minster, που είναι ο μεγαλύτερος γοτθικό ναός στη Βόρεια Ευρώπη. Αναμφισβήτητα, η πόλη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάτε στη Βρετανία για μια μεσαιωνική έκρηξη πολιτισμού και ιστορίας.

Σημαντικό αξιοθέατο αποτελούν, επίσης, οι καστρόπορτες (αποκαλούνται “Bars”), που αποτελούσαν τις πύλες εξόδου από τα τείχη και οι γέφυρες στους δύο ποταμούς.

Αξίζει να δείτε ακόμα τον Πύργο του Κλίφορντ , τους μεσαιωνικούς ναούς της πόλης, το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων, αλλά και το δρομάκι που διασώζεται από τη μεσαιωνική εποχή της πόλης και φέρει το όνομα “The Shambles” (ή απλά “Shambles”), στο οποίο οι κρεοπώλες της πόλης εξέθεταν το εμπόρευμά τους.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!