Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 42: Καντίζ, Ισπανία

Μια περιοχή, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα από τους περισσότερους ταξιδιώτες, η Καντίζ είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις και επαρχίες της Ανδαλουσίας.

Πρόκειται για την αρχαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη στην Ισπανία και μια από τις παλαιότερες στη νοτιοδυτική Ευρώπη, ενώ υπήρξε το κύριο λιμάνι του Ισπανικού Ναυτικού τον 18ο αιώνα.

Η πόλη είναι μέλος του Δικτύου των Αρχαιότερων Ευρωπαϊκών Πόλεων και φιλοξενεί το περίφημο Πανεπιστημίου της Καντίζ.

Παρά μοναδική τοποθεσία της, σε ένα στενό κομμάτι γης που περιβάλλεται από θάλασσα, η πόλη είναι μια τυπική ανδαλουσιανή πόλη με μια πληθώρα ελκυστικών τοπίων και καλοδιατηρημένων ιστορικών ορόσημων.

Το παλαιότερο τμήμα της, μέσα στα απομεινάρια των τειχών της πόλης, αναφέρεται ως η Παλιά Πόλη και απαρτίζεται από την αρχαιότητα από τις γειτονιές της, μεταξύ των οποίων οι El Pópulo, La Viñaκαι Santa María, που παρουσιάζουν έντονη αντίθεση με τις νεότερες περιοχές της πόλης.

Η Παλιά Πόλη αποτελείται από στενά σοκάκια, που συνδέουν μεγάλες πλατείες, ενώ οι νεότερες περιοχές της έχουν μεγάλες λεωφόρους και πιο σύγχρονα κτίρια.

Επιπλέον, η πόλη έχει πολλά πάρκα, όπου ευδοκιμούν εξωτικά φυτά, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων γίγαντες, που υποτίθεται ότι έφερε στην Ισπανία ο Κολόμβος από το Νέο Κόσμο.

Από την κεντρική παραλία της μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στα πολύχρωμα κτίρια της πόλης και τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της με τον κίτρινο τρούλο. Χαθείτε στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά τάπας και την ιστορία της πόλης.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!