Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 43: Πίζα, Ιταλία

Η Πίζα είναι ιστορική πόλη της βορειοδυτικής Ιταλίας, κτισμένη κοντά στις εκβολές του ποταμού Άρνου.

Η πόλη είναι μια από τις διασημότερες του κόσμου και προσελκύει πλήθος τουριστών, λόγω του περίφημου κεκλιμένου Πύργου της Πίζας, που κτίστηκε όλος από μάρμαρο στη διάρκεια της περιόδου από το 1172 μέχρι το 1350.

Ο Πύργος αποτελείται από 6 ορόφους και επειδή κτίστηκε σε έδαφος χαλαρό, παρουσιάζει κλίση προς τα νότια που σταδιακά αυξάνεται. Έχει ύψος 56 μ. Πολλοί επισκέπτες της Ιταλίας πηγαίνουν στην Πίζα ειδικά για να θαυμάσουν το μνημείο αυτό της αρχιτεκτονικής και τεχνικής.

Παράλληλα, η Πίζα είναι ξακουστή για το Πανεπιστήμιο της, που λειτουργεί από το 1343. Η σημερινή πόλη είναι αρκετά ανεπτυγμένη από οικονομική και πνευματική άποψη.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού (Piazza del Duomo) της πόλης, που αποτελεί από το 1987 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αξίζει ακόμα να δείτε το Βαπτιστήριο και τεράστιο νεκροταφείο. Η όλη περιοχή θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για μια ολόκληρη μέρα, κατά τη διάρκεια της οποία μπορείτε να χαλαρώσετε στο γρασίδι κάτω από τα εντυπωσιακά κτίρια ή να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που στεγάζονται μέσα.

Η Πίζα είναι μια πόλη με λιμάνι και το Μουσείο Ρωμαϊκών πλοίων θα σας διηγηθεί την ιστορία της, ενώ στο πολύχρωμο μέτωπο του ποταμού θα δείτε σπίτια χτισμένα με πέτρα και πυργόσπιτα, που ήταν οι «φύλακες» της πόλης.
Η πόλη έχει πολλούς φοιτητές, άρα έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά καταστήματα για τα ψώνια σας.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!