Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 45: Λουμπλιάνα, Σλοβενία

Η καρδιά της γραφικής της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, είναι μια ιστορική πόλη που χρονολογείται από την εποχή που ο ιδρυτής Jason λέγεται ότι πολέμησε και σκότωσε τον δράκο της περιοχής, ο οποίος σήμερα είναι το σύμβολο μιας φανταστικά περίτεχνης πόλης.

Ειδικά η Παλιά Λιουμπλιάνα είναι μια πανέμορφη πόλη, που κατά κάποιο τρόπο έδιωξε από πάνω της τις Σοβιετική επιρροές και διατήρησε τα παραμυθένια μνημεία, τα γεφύρια, τις βρύσες και τα παραδοσιακά σπίτια, που κυριάρχησαν στην πόλη πριν από πολλά χρόνια.

Εκτός από τον θρύλου του δράκου, οι «Τρεις Γέφυρες» είναι ένας ακόμα πόλος έλξης της Λιουμπλιάνα. Οι γέφυρες αυτές, είναι παραδόξως χτισμένες η μια δίπλα στην άλλη, στο κέντρο της πόλης και φιλοξενούν πολυτελή αγάλματα ντόπιων ποιητών.

Ακριβώς δίπλα είναι η Γέφυρα του Δράκου, η οποία φρουρείται από τέσσερα μεγάλα αγάλματα, ενώ στην κορυφή ενός λόφου δεσπόζει το κάστρο της πόλης.

Το Κάστρο της Λουμπλιάνα βρίσκεται στην κορυφή ενός δασώδους λόφου, στην καρδιά της πόλης, και μέσα θα βρείτε ασβεστωμένα κτίρια γύρω από μια ευμεγέθη αυλή και θα απολαύσετε την επική θέα της πόλης.

Η Πλατεία της Δημοκρατίας είναι ένα σημείο κοντά στην καρδιά των Σλοβάκων, ως η γωνιά της πρωτεύουσας, όπου η χώρα κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ανακαλύψτε την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης και τη γραφική ομορφιά της, που προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!