Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 47: Καρκασσόν, Γαλλία

Μια πόλη που μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες παραμυθιού, η Καρκασσόν είναι πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, χωρισμένη σε δυο μέρη από τον ποταμό Aude.

Η Καρκασσόν είναι πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις , των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλιό μεσαιωνικό κέντρο.

Οι δυο περιοχές, στις οποίες χωρίζεται η πόλη είναι η οχυρωμένη πολιτεία της Καρκασόν (Cité de Carcassonne) και η αποκαλούμενη Κάτω πόλη (ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων. Το 1996 η μεσαιωνική παλαιά πόλη χαρακτηρήστικε Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η Cité είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ευρώπη, που ταξιδεύει τους επισκέπτες της πίσω στο μεσαίωνα. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Walt Disney εμπνεύστηκε από αυτό το μαγικό μέρος και χρησιμοποίησε την Καρκασσόν ως παράδειγμα για τα θεματικά πάρκα του.

Ολόκληρη η μεσαιωνική πόλη και τα τείχη της, μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων, αποτελεί αξιοθέατο. Η παλαιά πόλη έχει αναπαλαιωθεί εκπληκτικά και ο ταξιδιώτης μπορεί να αισθανθεί το κλίμα της μεσαιωνικής πόλης, καθώς μάλιστα ακόμη και σήμερα διαθέτει περίπου 60 μόνιμους κατοίκους. Όλα της τα σημεία είναι πλήρως επισκέψιμα χωρίς αντίτιμο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δείτε τον Καθεδρικό Ναό του Σεν Ναζέρ, που συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ και επικσεφθείτε το κάστρο, που είναι κτισμένο στο κέντρο των οχυρωματικών έργων ως έσχατη άμυνα και κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα από τους Τρενκαβέλ.

Κατά τους αιώνες που ακολούθησαν υπέστη αρκετές τροποποιήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να μην δίνει ακριβή εικόνα του αρχικού κτίσματος, στο οποίο κατοίκησε η δυναστεία των υποκομήτων της Καρκασσόν.

Το Κανάλι του Midi, που συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό διασχίζει την Καρκασσόν και είναι, επίσης, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Σήμερα είναι τουριστικό αξιοθέατο και γίνεται περιήγησή του με μικρά σκάφη.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!