Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 48: Σαλαμάνκα, Ισπανία

Η πόλη της Σαλαμάνκα βρίσκεται στη δυτική Ισπανία, 212 χλμ μακρά από τη Μαδρίτη και είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία ανήκει στην αυτόνομη κοινότητα της Καστίλλης ξαθ Λεόν.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της πόλης είναι η ίδρυση του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκας, από τον Αλφόνσο Θ’ το 1218, το οποίο σύντομα έγινε ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά κέντρα της Ευρώπης, ενώ μέχρι σήμερα η πόλη είναι από τις πιο σημαντικές Πανεπιστημιουπόλεις της Ισπανίας.

Αντικρίζοντας το σύνολο από εντυπωσιακά σπίτια και εκκλησία, στο χρώμα της ώχρας, χτισμένα στις όχθες του ποταμού Τορμές και στη συνέχεια περπατώντας ανάμεσα σε κομψά παλάτια μεγάλες πλατείες θα κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψετε την σύγχρονη σημερινή μορφή της.

Επισκεφθείτε την εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν με την εντυπωσιακή πρόσοψη, τους δυο Καθεδρικούς Ναούς της πόλης, το παλιό του 12ου αιώνα και του Νέου, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα, ακολουθώντας τα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Η παλιά πόλης της Σαλαμάνκα ανήκει στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της πόλης είναι η Κεντρική Πλατεία ( Plaza Mayor), ένα μπαρόκ στολίδι του 18ου αι.. Εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας στον ήλιο και θα ανακαλύψετε τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της πόλης, στη βιβλιοθήκη με τη συλλογή 40.000 τόμων που συγκεντρώθηκαν από το 16ο μέχρι το 18ο αι., αλλά και μια βόλτα στη Ρωμαϊκή Γέφυρα.


Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!