Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 53: Αβινιόν, Γαλλία

Η Αβινιόν, πρωτεύουσα του νομού Βακλίζ, στη νότια Γαλλία είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του Ροδανού ποταμού και είναι διάσημη ως έδρα των 7 Παπών γαλλικής καταγωγής, την περίοδο 1309 – 1377.

Το πρώην γαλατικό χωριό, μετατράπηκε τον 2ο αιώνα σε ρωμαϊκό οικισμό με το όνομα Αβένιο, ενώ από το 300 μέχρι το 500 μ.Χ. δέχθηκε πολλές επιδρομές από Φράγκους, Αλεμάνους, Γότθους και Βουργουνδούς.

Την περίοδο 1309-1376 η Αβινιόν βρισκόταν κάτω από την παπική εξουσία και από την εγκατάσταση του πρώτου πάπα και μετά ο πληθυσμός και η έκταση της πόλης αυξήθηκε σταδιακά.

Πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες και έτσι η πόλη απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, στοιχείο που βοήθησε στην διεύρυνση της πολιτικής της ακτινοβολίας και επιρροής στις γύρω περιοχές.

Σήμερα, η ρομαντική πόλη έχει μετατραπεί σε έναν αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό, με πολλές από τις επιρροές της άνθισης της να έχουν δημιουργήσει μια ξεχωριστή, παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγεται το επιβλητικό Παλάτι των Παπών (Palais des Papes), το οποίο χωρίζεται σε δύο κτιριακά συγκροτήματα, το παλιό και το νεότερο, αφού χτίστηκε σε δύο φάσεις, αλλά και η μισογκρεμισμένη γέφυρα Saint Bénezet.

Το Παλάτι ανήκει στην λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι στην Ευρώπη.

Περπατήστε ως τον κήπο, πίσω από το παπικό παλάτι και θαυμάστε την θέα της πόλης, του Ροδανού ποταμού, αλλά και της πανέμορφης υπαίθρου και αργότερα περπατήστε στους δρόμους της και ανακαλύψτε όμορφα καφέ και εστιατόρια.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!