Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 54: Τζιρόνα (Χιρόνα), Ισπανία

Η ρομαντική και ατμοσφαιρική πόλη της Τζιρόνα βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αυτόνομης Κοινότητας της Καταλονίας στην Ισπανία, στη συμβολή των ποταμών Ter, Onyar, Galligants και Güell και είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η πόλη αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της Βαρκελώνης, που απέχει λίγο περισσότερο από μια ώρα με το τρένο.

Η παλιά πόλη βρίσκεται στον απότομο λόφο των Καπουτσίνων, στα ανατολικά του ποταμού Onyar, ενώ το πιο σύγχρονο τμήμα της είναι χτισμένο στις πεδιάδες στα δυτικά.

Τα ήσυχα δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης είναι ιδανικά για περπάτημα, ενώ στις όχθες του ποταμού θα βρείτε μικρά καφέ και εστιατόρια.

Επισκεφθείτε την πλατεία Ανεξαρτησίας, εκεί που χτυπά η γαστρονομική καρδιά της πόλης. Βρίσκεται στην περιοχή Mercadal στο κέντρο της πόλης και είναι επίσης γνωστή ως Plaça de Sant Agustí, γιατί στο παρελθόν φιλοξενούσε το μοναστήρι του Sant Agustí.

Ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός της πόλης, ο οποίος χτίστηκε το 1416 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καταλανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Αξίζει ακόμα να δείτε το Μουσείο Τέχνης, τα ρωμαϊκά λουτρά, αλλά και τις παλιές οχυρώσεις, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης.

Ιστορικά, έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία της πόλης από τους εισβολείς και σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν σε όλο το μήκος του και να απολαύσουν την πανοραμική θέα της Τζιρόνα και της γύρω υπαίθρου.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!