Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 56: Πορτιμάο, Πορτογαλία

Το Πορτιμάο είναι η μεγαλύτερη πόλη στο δυτικό Algarve και βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Arade. Η ακτή Praia da Rocha έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με ανεπτυγμένες υποδομές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, νυχτερινά μαγαζιά και πολλά καταστήματα.

Η πόλη του Πορτιμάο είναι ένα μείγμα από κτήρια του τέλους του 19ου και της αρχής του 20ου στο παλιότερο τμήμα της, ενώ μεγάλες πολυκατοικίες βαμμένες σε παστέλ αποχρώσεις του μπλε, του ροζ και του κοραλί έχουν χτιστεί γύρω από αυτά.

Το κέντρο της πόλης είναι ο παράδεισος του καταναλωτή, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από εμπορικά καταστήματα. Εδώ εκτός από τις πολυεθνικές θα βρείτε και πολλά παραδοσιακά μαγαζάκια, που πωλούν δερμάτινα είδη.

Μια όμορφη βόλτα στις όχθες του ποταμού θα σας μεταφέρει στην πιο χαλαρή πλευρά της πόλης, με τους κήπους Manuel Bivar, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το παγωτό και τον καφέ σας σε ένα από τα παραλιακά καφέ.

Εδώ θα βρείτε και τις περίφημες ψαροταβέρνες του Πορτιμάο, στην προκυμαία κοντά στη γέφυρα. Ακολουθήστε τη μυρωδιά της σαρδέλας στα κάρβουνα και δοκιμάστε φρέσκα ψάρια.

Αξίζει μια βόλτα στην Μαρίνα του Πορτιμάο, ενώ μερικές από τις δραστηριότητες, που προσφέρει η πόλη είναι εκδρομές για ψάρεμα, βόλτα στα σπήλαια, αλλά και πολλά αθλήματα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!