Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 60: Σλιέμα, Μάλτα

Η πόλη Σλιέμα βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Μάλτας και αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάλτας, μαζί με την γειτονική πόλη του Αγίου Ιουλιανού.

Το όνομα της, Tas-Sliema, σημαίνει «ειρήνη, άνεση» και η πόλη ήταν παλιά ένα ήσυχο ψαροχώρι, στο οποίο έφτανε κάποιος με καραβάκι από τη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας.

Σήμερα έχει αναπτυχθεί τουριστικά και έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο, με πολλές επιλογές από καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Οι επισκέπτες της πόλης μπορούν ακόμα να απολαύσουν πολλές χαλαρωτικές, καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως βαρκάδες, αλλά και θαλάσσια σπορ, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Όσοι αγαπούν την αρχιτεκτονική και την ιστορία αξίζει να επισκεφθούν τον ναό Stella Maris, γνωστό και ως Mother Parish of Tas-Selima, ο οποίος χρονολογείται από το 1855. Η έγκριση για την κατασκευή του δόθηκε με την προϋπόθεση ότι θα είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Παύλο, παρόλα αυτά οι ντόπιοι κατάφεραν να τον αφιερώσουν στην προστάτιδα τους Παναγία της Θάλασσας.

Όπως σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Μάλτας οι ετήσιες εκκλησιαστικές γιορτές είναι πολύ δημοφιλείς, ειδικά εκείνη, που διοργανώνεται τον Αύγουστο, προς τιμήν της Παναγίας Stella Maris, αλλά και της Παναγίας της Ιερής Καρδιάς (Madonna tas-Sacro Cuor) τον Ιούλιο.

Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο με την υπέροχη θέα στη Βαλέτα, απολαύστε τη νυχτερινή ζωή της πόλης και ανακαλύψτε την κοσμοπολίτικη αίσθηση, που αποπνέει.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!