Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 61: Σταβάνγκερ, Νορβηγία

H τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Σταβάνγκερ, είναι γνωστή ως «Πρωτεύουσα του πετρελαίου της Νορβηγίας» και θεωρείται μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της χώρας κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Η αρχαία σκανδιναβική ονομασία της πόλης ήταν Stafangr, ενώ η προέλευση του ονόματος της αποτελούσε θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, οι ιστορικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το όνομα προήλθε από το όνομα ενός ορμίσκου, που σήμερα ονομάζεται Vågen.

Το λιμάνι της πόλης προστατεύεται από παρακείμενα νησιά και αποτελεί εμπορικό κέντρο της περιοχής. Μάλιστα, το Σταβάνγκερ είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Νορβηγίας και φιλοξενεί έναν σημαντικό Καθεδρικό ναό στο κέντρο του, ο οποίος χτίστηκε τον 11ο αιώνα.

Περπατήστε στο κέντρο της πόλης, με τα παλιά ξύλινα λευκά σπίτια και τα στενά δρομάκια και δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και την πλατεία της αγοράς, κέντρο δράσης και σημείο συνάντησης ντόπιων και τουριστών.

Στη βόλτα σας θα ανακαλύψετε ακόμα το μπρούτζινο άγαλμα του ντόπιου νομπελίστα και συγγραφέα, Alexander Kielland (1849-1906), αλλά και το Ναυτικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι εμπόρου στην περιοχή Nedre Strandgate και φυσικά την ιστορική συνοικία Gamle με πολλά παλιά σπίτια.

Από το λόφο Βόλαντσχαουγκ (Vålandshaug) στα 85 μέτρα, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα του Σταβάνγκερ, του φιόρδ και των παρακείμενων λόφων.

Τους καλοκαιρινούς μήνες μην χάσετε τα φεστιβάλ και τις ξεχωριστές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στην πόλη, όπως το Φεστιβάλ Τροφίμων, αλλά και το Φεστιβάλ Μπιτς Βόλεϊ.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!