Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 64: Μόσταρ, Βοσνία

Το Μόσταρ είναι μια γοητευτική πόλη της Βοσνίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νερέτβα, κάτω από το καταπράσινο βουνό Βέλεζ.

Σήμα κατατεθέν της και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2005 είναι η γέφυρα Stari Most, από την οποία πήρε το όνομα της και η πόλη.

Η γέφυρα, που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε από Κροάτες κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο με χρήματα που δώρισε στην πόλη η Κροατία. Εκτεταμένες καταστροφές, και πολλα θύματα μεταξύ των κατοίκων της, γνώρισε και η υπόλοιπη πόλη.

Η πόλη είναι ασφαλής για τους τουρίστες, οι οποίοι έλκονται από τη γραφικότητα του τοπίου, τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό με τα στενά καλντερίμια και την ιστορία της πόλης, που την έχει μετατρέψει σε σύμβολο ιστορικής μνήμης.
 
Θαυμάστε τους εντυπωσιακούς μιναρέδες από τη μια πλευρά της γέφυρας, αλλά και τη μεγαλόπρεπη Καθολική Εκκλησία από την άλλη και περηγηθείτε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, ανακαλύπτοντας την ιστορία της πόλης.

Μην χάσετε μια βραδινή βόλτα πάνω από τη γέφυρα, απολαύστε το ποτό σας στα παραδοσιακά καταστήματα που βρίσκονται από κάτω και κάντε μια ρομαντική βαρκάδα στο ποτάμι.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!