Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 65: Σωζόπολη, Βουλγαρία

Η παραθαλάσσια Σωζόπολη είναι μια αρχαία πόλη, χτισμένη 35 χιλιόμετρα νότια του Μπουργκάς, στη νότια βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται για μια από τις αρχαότερες πόλεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Ο πρώτος οικισμός στην περιοχή χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού, ενώ τα αρχαιολογικά ευρήματα φανερώνουν ενασχόληση των κατοίκων με την ναυτιλία.

Η σημερινή πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. από Έλληνες άποικους από τη Μίλητο και ονομάστηκε Άνθεια. Η ονομασία αυτή σύντομα άλλαξε σε Απολλωνία, λόγω ενός ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, με ένα διάσημο κολοσσιαίο άγαλμα του θεού Απόλλωνα, που αργότερα μεταφέρθηκε στη Ρώμη από τον Λούκουλλο και τοποθετήθηκε στο Καπιτώλιο.

Σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας, διάσημη για το Φεστιβάλ Τέχνης και Κινηματογράφου «Απολλωνία», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπετεμβρίου και πήρε το όνομα του από μία από τις αρχαίες ονομασίες της πόλης.

Το θέρετρο κατακλύζεται από τον Μάιο έως το Σεπτέμβριο από τουρίστες από όλο τον κόσμο, που έρχονται εδώ για να απολαύσουν τον ήλιο, τις αμμώδεις παραλίες, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και την fusion κουζίνα, που συνδυάζει τη μεσογειακή διατροφή με στοιχεία από τα Βαλκάνια.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!