Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 66: Μπορντό, Γαλλία

Μια πόλη συνώνυμη με το κρασί, το Μπορντό είναι μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές πόλεις του κόσμου, με 117.000 εκτάρια αμπελώνων και ετήσια παραγωγή πάνω από 700 εκατομμύρια μπουκάλια με κάθε είδος κρασιού από τα καλύτερα στον κόσμο, ιδιαίτερα κόκκινα και λευκά.

Η πόλη είναι χτισμένη στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, στην αριστερή όχθη του ποταμού Garonne και το λιμάνι του είναι απ’ τα σπουδαιότερα της Γαλλίας, αφού διακινεί ετησίως 9.000.000 τόνους αγαθών στο εμπόριο της Γαλλίας με τις χώρες της Αμερικής.

Το Μπορντό φημίζεται και για την πολιτιστική ζωή του, παρέχοντας στους ταξιδιώτες του την ευκαιρία να επισκεφθούν έναν μεγάλο αριθμό από θέατρα, μουσικές σκηνές και κινηματογράφους, ενώ είναι η έδρα της εθνικής όπερας.

Επισκεφθείτε την πλατεία Εμπορίου, με το εντυπωσιακό συντριβάνι και το Μουσείο της θάλασσας. Τα κτήρια που θα δείτε εδώ αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής της πόλης στα τέλη του 18ου αιώνα.

Δείτε ακόμα τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αντρέ, που το μέγεθος του μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Παναγίας των Παρισίων, αλλά και το μουσείο καλών τεχνών, που ιδρύθηκε το 1801 και αποτελεί μια από της μεγαλύτερες γκαλερί τέχνης της χώρας εκτός Παρισιού.

Η καρδιά της πολιτιστικής ζωής της πόλης χτυπά στο Μεγάλο Θέατρο, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Σήμερα αποτελεί την έδρα της Όπερας του Μπορντό, αλλά και της εθνικής ομάδας μπαλέτου της πόλης.

Τέλος, περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο του Μπορντό, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που ονομάζεται Λιμένας του Φεγγαριού, λόγω της μορφής του, που παραπέμπει σε ημισέλινο.

Θαυμάστε την αρχιτεκτονική των κτηρίων και απολαύστε τον καφέ, το φαγητό και το κρασί σας σε ένα από τα μικρά εστιατόρια και καφετέριες.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!