Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 68: Γενεύη, Ελβετία

Στις όχθες της ομώνυμης μαγευτικής λίμνης, η Γενεύη είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη της Ελβετίας, χωρισμένη στα δυο από τον ποταμό Ροδανό, ενώ φιλοξενεί την ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η παλιά της πόλη του 16ου αιώνα σας προσκαλεί για μια βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της μέχρι την πλατεία Place du Bourg-de-Four, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας σε διάσημα καφέ, το φαγητό σας σε στιλάτα εστιατόρια και θα περιηγηθείτε στα παλαιοπωλεία και τις γκαλερί.

Εκεί θα δείτε και το εντυπωσιακό κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και το «Hotel de Ville», το πρώην δημαρχείο με την αναγεννησιακή πρόσοψη.

Περπατήστε στα όμορφα πάρκα της Γενεύης, με πιο διάσημο το Jardin Anglais, που βρίσκεται στην αριστερή όχθη της λίμνης, ατενίζοντας τα ιστιοπλοϊκά. Μην χάσετε το μοναδικό ρολόι, που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου και είναι φτιαγμένο από αμέτρητα λουλούδια.

Στη διαδρομή δίπλα στη λίμνη θα δείτε μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Γενεύης, αλλά και το Jet d’Eau, το ψηλό συντριβάνι μέσα στη λίμνη, που είναι αναμφισβήτητα το σύμβολο της πόλης και το βράδυ γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Αξίζει μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό St. Pierre, που συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ, από γοτθικό, μέχρι και νεοκλασικό. Από την κορυφή του καμπαναριού του θα θαυμάσετε την μαγευτική θέα της πόλης και των Άλπεων.

Η Γενεύη θεωρείται ακριβός προορισμός, αλλά και παράδεισος για όσους έχουν αρκετά χρήματα να ξοδέψουν, αφού διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλά καταστήματα με ρούχα και παπούτσια επώνυμων σχεδιαστών και φυσικά τα περίφημα ελβετικά ρολόγια.

Προμηθευτείτε ελβετικές σοκολάτες και δοκιμάστε νόστιμα τυριά, γευστικά κρασιά, ανακαλύπτοντας την νυχτερινή ζωή της πόλης.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!