Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 73: Εδιμβούργο, Σκωτία

Η γραφική πόλη του Εδιμβούργου είναι χτισμένη σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, με θέα στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αποκαλέσει την πρωτεύουσα της Σκωτίας, «Αθήνα του Βορρά», καθώς οι δυο πόλεις είχαν την ίδια τοπογραφία στο παρελθόν, με την παλιά πόλη του Εδιμβούργου να αντιστοιχεί με την Ακρόπολη στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι δυο πόλεις είναι χτισμένες σε πεδιάδα, που καταλήγει σε λιμάνι. Ο Πειραιάς για την Αθήνα, το Λέιθ για το Εδιμβούργο. Επίσης, η πόλη του Εδιμβούργου όντας κέντρο του Διαφωτισμού, με προσωπικότητες όπως ο Ντέιβιντ Χιουμ και ο Άνταμ Σμιθ, πολλοί ήλπιζαν ότι θα επηρέαζε πολιτισμικά το Λονδίνο, με τον ίδιο τρόπο που η Αθήνα επηρέασε τη Ρώμη.

Η Παλαιά Πόλη έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και πολλά κτίρια από την εποχή της Μεταρρύθμισης. Μεγάλα τετράγωνα ανάμεσα στους δρόμους αποτελούν λαϊκές αγορές ή περιφράζουν δημόσια κτίρια, όπως τα Δικαστήρια. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος είναι το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και πολυάριθμοι υπόγειοι δρόμοι, απομεινάρια παλαιότερων φάσεων οικοδόμησης της πόλης.

Το κάστρο της πόλης δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου, ενώ η παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα, μεσαιωνικά δρομάκια, τα αμέτρητα καταστήματα και τα περίτεχνα κτήρια ολοκληρώνουν την παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Η πόλη είναι ζωντανή και δραστήρια όλο το χρόνο, με τους φοιτητές να κατακλύζουν τις παμπ και τα κλαμπ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Εδιμβούργο είναι ιδιαίτερα γνωστό για το ομώνυμο Φεστιβάλ του, που αποτελείται από μια σειρά γεγονότων, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το μακροβιότερο φεστιβάλ είναι το Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, που ξεκίνησε το 1947 και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει θεατρικές παραγωγές και μουσικές παραστάσεις υψηλού κύρους, φιλοξενώντας παγκοσμίως γνωστούς συνθέτες, μαέστρους και ορχήστρες.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!