Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 74: Μαναρόλα, Ιταλία

Μεταξύ των Riomaggiore και Corniglia στο Cinque Terre, η Manarola είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής και αναμφισβήτητα ένα από τα πιο παραμυθένια.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτή ήταν η παλαιότερη από τις πόλεις του Cinque Terre, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίνουν οι έρευνες στον ναό San Lorenzo, που χρονολογείται από το 1338.

Το όνομα Manarola είναι μάλλον διαλεκτική εξέλιξη της λατινικής φράσης «magna rota», που σημαίνει μεγάλη ρόδα και σχετίζεται με τον μύλο, που υπήρχε στην πόλη.

Ο πολύχρωμος οικισμός είναι σκαρφαλωμένος πάνω στα βράχια ενός κλειστού κόλπου και ατενίζει τη μεσόγειο θάλασσα.

Εδώ και αιώνες, πηγές πλούτου της πόλης είναι η αλιεία και η οινοποιία, ενώ ο τουρισμός έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Το διάσημο πια, γλυκό, ντόπιο κρασί, ονομάζεται Sciacchetrà, ενώ η ενασχόληση με την αλιεία γίνεται εμφανής από τις πολλές βάρκες, που είναι σταθμευμένες κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πόλης!

Τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν ένα διάσημο μονοπάτι ανάμεσα στη Μαναρόλα και το Riomaggiore, που ονομάζεται Via dell’Amore, «Μονοπάτι της Αγάπης» και περνά από λόφος και αμπελώνες πάνω από την πόλη.

Αν και δεν θα βρείτε παραλία με άμμο στην Μαναρόλα, υπάρχει μια υπέροχη τοποθεσία για κολύμπι δίπλα στο λιμάνι με σκάλα και ντους. Ένα καταπληκτικό και γραφικό σημείο!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!