Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 76: Τολέδο Ισπανία

Η πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας μέχρι τα μέσα του 16ου αιώνα, το Τολέδο έχει παραμείνει ένα αυθεντικό στολίδι της πολιτιστικής και ιστορικής ιστορίας της Ισπανίας, ένα μέρος που η ομορφιά του τοπίου, με τον ποταμό Τάγο να αγκαλιάζει την πόλη, έχει δημιουργήσει ένα παραμυθένιο φυσικό σκηνικό.

Ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1986, το Τολέδο υπήρξε στο παρελθόν ισχυρό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο, αποτελώντας ένα ως πόλη ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής.

Ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση και κατά το Μεσαίωνα, υπήρξε επίσης μεγάλο μεταφραστικό κέντρο, όπου σημαντικό μέρος της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας μεταφέρθηκε από την Αραβική ανατολή στη Δύση, με μεταφράσεις από τα αραβικά στα λατινικά.

Με τα χρόνια από την πόλη έχουν περάσει μια ποικιλία θρησκειών και αρχιτεκτονικών τάσεων, που έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό μείγμα της Ρωμαϊκής, Αραβικής και Γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα του ανήκουν το περίφημο οχυρό του Αλκαζάρ, ένα τετράγωνο οικοδόμημα με πύργους σε κάθε γωνία που δεσπόζει σε έναν λόφο της πόλης,ο Γοτθικός καθεδρικός ναός στην είσοδο της πόλης, αλλά και πολλές ακόμα εκκλησίες και ξεχωριστής αισθητικής κτήρια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί αρχιτεκτονικά θαύματα.

Επιπλέον, το Τολέδο αναδεικνύει την ισπανική κουλτούρα, προσφέροντας στους επισκέπτες του πολλά φιλόξενα εστιατόρια, όπου το θρυλικό ισπανικό φαγητό και το κρασί δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία, όσο και η ιστορία της πόλης.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!