Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 82: Ρίγα, Λετονία

Η πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, είναι η μεγαλύτερη πόλη των κρατών της Βαλτική, σημαντικό λιμάνι και καίριο βιομηχανικό, εμπορικό, πολιτιστικό και οικονομικό της κέντρο.

Η πόλη είναι χτισμένη στον Κόλπο της Ρίγας, στις εκβολές του ποταμού Daugava και βρίσκεται 1 με 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μια επίπεδη και αμμώδη πεδιάδα.

Η Ρίγα θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στη Βαλτική, όχι μόνο ως τουριστικό θέρετρο, αλλά και λόγω του ιστορικού της κέντρου, που έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, της ιστορικής της σημασίας, αλλά και της αναγέννησης της τα τελευταία χρόνια.

Στην ανατολική πλευρά του ποταμού Daugava βρίσκεται το περίφημο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο παλιά περιβαλλόταν από τείχη. Σήμερα έχει διατηρηθεί μόνο ο πύργος Pulvertornis και ένα κομμάτι των τειχών, που φιλοξενεί το Μουσείο Πολέμου.

Περπατήστε στα μεσαιωνικά λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης και ανακαλύψτε τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της art nouveau αρχιτεκτονικής και τα καλύτερα εστιατόρια και καφέ της πόλης.

Δείτε ακόμα τον Καθεδρικό ναό της Ρίγα, που είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία στην Βαλτική και κατασκευάστηκε το 1211, το κάστρο Τουράιντα, και το ανοιχτό εθνογραφικό Μουσείο της Λετονίας.

Η πόλη είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, μαζί με το Ούμεο της Σουηδίας.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!