Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

No 98: Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», χτισμένο στις Δαλματικές ακτές, το Ντουμπρόβνικ απέκτησε σημαντική δυναμική στην Μεσόγειο από τον 13ο αιώνα και μετά. Αν και είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 1667, ο παλιός οικισμός του κατάφερε να διατηρήσει τις όμορφες γοτθικές, αναγεννησιακές και μπαρόκ εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα παλάτια και τα σιντριβάνια του.

Η μπαρόκ μεγαλοπρέπεια της πόλης, που δεσπόζει στους βραχώδεις λόφους, πάνω το ήσυχο λιμάνι με τα κρυστάλλινα νερά μαγεύει τους επισκέπτες. Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με κάστρο, με τα τείχη του να υψώνονται πάνω από το νερό και τα στενά, αλλά εντυπωσιακά καλντερίμια του να αποπνέουν μια αδιαμφισβήτητη αίσθηση της Μεσογείου.

Κάντε μια βόλτα στα τείχη της πόλης, που προστατεύουν το φρούριο του 12ου αιώνα και δείτε από κοντά τους πύργους και τους προμαχώνες που προστάτευαν την παλιά πόλη. Μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο λευκός πύργος του ρολογιού στην κεντρική πλατεία, η εντυπωσιακή κρήνη του 15ου αιώνα, ο καθεδρικός ναός της πόλης, παλάτια και μοναστήρια. Κι όλα αυτά θα τα δείτε εύκολα με μια βόλτα με τα πόδια.

Λίγα βήματα μακριά από τα τείχη της πόλης, θα ανακαλύψετε μοναδικές παραλίες, όπως η αμμώδης Banje Beach, που προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην πόλη και ευκαιρία για βουτιές σε καταγάλανα νερά.

Το βράδυ η καρδιά της νυχτερινής ζωής του Ντουμπρόβνικ χτυπά στα πάρτι σε φιλόξενες βεράντες, στα εστιατόρια και στα μπαράκια για κρασί από δαμάσκηνα!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!