Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 99: Αττάλεια, Τουρκία

Στην καρδιά της τούρκικης Ριβιέρας, στη νότια ακτή της Τουρκίας, η Αττάλεια έχει εξελιχθεί από μια πολυσύχναστη παραθαλάσσια πόλη σε ένα πολυτελές θέρετρο, ιδανικό για μια απόδραση στη Μεσόγειο με μια πολιτιστική πινελιά.

Είναι η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας σε πληθυσμό και ιδρύθηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, ενώ περιβάλλεται από πολλούς αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους. Συνδυάζοντας παραλίες, αρχαιότητες και πολιτιστικά δρώμενα, η Αττάλεια θεωρείται «η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού».

Η παλιά πόλη, το Καλέ Ιτσί, βρίσκεται εντός των αρχαίων τειχών, με τους μιναρέδες και τα τζαμιά να ξεχωρίζουν, αλλά και τα παλιά ελληνικά σπίτια, που έχουν κριθεί ως ιδιαιτέρου κάλλους, να αποτελούν πλέον πολιτιστική κληρονομιά υπό προστασία.

Από τα σωζόμενα ρωμαϊκά τείχη αξιοσημείωτη είναι η πύλη του αυτοκράτορα Αδριανού, ενώ άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το σελτζουκικό τζαμί Γιβλί Μιναρέ και το αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα της Τουρκίας.

Περιηγηθείτε εκτός πόλης και δείτε από κοντά εντυπωσιακούς καταρράκτες, σπίτια τρωγλοδυτών χτισμένα μέσα σε βράχια, αλλά και μερικές αρχαίες πόλεις, όπως οι Τερμησσός, Άσπενδος,Σίδη, Πέργη και πολλές ακόμα. Οι αρχαίες πόλεις Φασηλίδα, Όλυμπος και η γραφική νήσος Δολίχη είναι προσβάσιμες με πλοίο. Οι παραλίες Κόνιαλτι και Λάρα είναι πασίγνωστες για τα κρυστάλλινα νερά τους.

Από το 1964 και κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται στην Αττάλεια το φεστιβάλ του Χρυσού Πορτοκαλιού (Altın Portakal) που είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Τουρκία.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην
Airfasttickets!