Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε λάβει ένα ή περισσότερα μηνύματα στο inbox σας στο Messenger και να μην το γνωρίζετε κι άρα να μην τα έχετε διαβάσει ποτέ.

Αν και σε ορισμένους χρήστες είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν ότι στο Messenger υπάρχει ένας φάκελος με «Αιτήματα μηνυμάτων» στον οποίο φτάνουν κάποια από τα εισερχόμενα, δίχως ειδοποίηση. Αυτά τα μηνύματα έρχονται από ανθρώπους που δεν είναι φίλοι σας και πάνε αυτόματα εκεί. Αν και πλέον σε κάποιους χρήστες έρχεται μια ειδοποίηση όπως «έχετε ένα νέο αίτημα μηνύματος», παλιότερα αυτό δεν συνέβαινε με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί σε κάποιους χρήστες αρκετά μηνύματα.

Ο τρόπος για να δείτε αν έχετε τέτοια μηνύματα και να τα διαβάσετε είναι ο εξής:

Πηγαίνετε στην εφαρμογή του Messenger, στην κάτω δεξιά γωνία θα δείτε τις Ρυθμίσεις. Πατήστε εκεί και στη συνέχεια «Αιτήματα μηνυμάτων». Εκεί, είτε θα δείτε απευθείας κάποιο μήνυμα ή θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε «Προβολή φιλτραρισμένων μηνυμάτων» που έχετε λάβει στο παρελθόν.

Πλέον έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε όλα τα τυχόν μηνύματα που έχετε λάβει και δεν τα έχετε δει. Εμφανίζονται με χρονολογική σειρά και θα διαπιστώσετε ότι είναι από άτομα τα οποία δεν είναι φίλοι σας και συνήθως δεν έχετε κανέναν κοινό φίλο με αυτούς.

Σύμφωνα με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αυτή η ρύθμιση για τα εισερχόμενα μηνύματα είναι ένας τρόπος να προστατεύονται οι χρήστες από spam και ενοχλητικά μηνύματα που δεν τους ενδιαφέρουν. Παρόλα αυτά κάποιοι από τους χρήστες λαμβάνουν ήδη ειδοποιήσεις και γι’ αυτά τα μηνύματα, ενώ σε άλλους πάνε αυτόματα στο φάκελο χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση. Θεωρείται ότι το Facebook διαχωρίζει ποια μηνύματα στέλνει εκεί και για ποια ενημερώνει με ειδοποιήσεις ανάλογα με το αν «αισθάνεται» (μέσω βέβαια κοινών φίλων και άλλων στοιχείων) ότι ο παραλήπτης γνωρίζει τον αποστολέα.