Το πάχος του δεν ξεπερνά τα 5,9 χιλιοστά, έχει κάμερα ανάλυσης 16Mpixels και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,050mAh. Ο λόγος για το λεπτότερο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της Samsung, το Galaxy A8.

Το νέο κινητό θα αρχίσει προς το παρόν να πωλείται στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία σχετικά με τη διάθεσή του και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με το BBC. Εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως δήλωσε στο BBC ότι δεν υπάρχουν σχέδια για διάθεση της συσκευής στη Βρετανία.

woqrqmasn2

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Samsung για την κατασκευή μιας τόσο λεπτής συσκευής ήταν να μειώσει τον κίνδυνο λυγίσματος της συσκευής σε περίπτωση που ο χρήστης το τοποθετούσε στην τσέπη του. Για το λόγο αυτόν η εταιρεία επέλεξε μεταλλικό σασί ώστε η συσκευή να είναι άκαμπτη. Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung είναι ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, τεχνολογία 4G καθώς και η οθόνη αφής 5,7 ιντσών υψηλής ανάλυσης 1080p.

Παρά το γεγονός ότι το A8 είναι η λεπτότερη συσκευή που έχει διαθέσει μέχρι στιγμής η Samsung, άλλες κινέζικες εταιρείες ήδη πωλούν ακόμα πιο συμπαγείς Android συσκευές.

Όπως αναφέρει το BBC επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, η συνολική αγορά smartphones της Κίνας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια κατά το α’ τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

SAMSUNG GALAXY 8