Στην Κίνα μια εταιρία προστασίας και ασφάλειας υπολογιστών ανέπτυξε έναν ιό και στη συνέχεια τον προώθησε από υψηλόβαθμο στέλεχος ασφάλειας της χώρας.

Ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Παρακολούθησης του Διαδικτύου, από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας του Πεκίνου έστειλε μέσω της υπηρεσίας του δημόσια προειδοποίηση για τον ιό παροτρύνοντας τους χρήστες να εγκαταστήσουν το νέο λογισμικό προστασίας της εταιρίας Rising Antivirus για να προστατευθούν.

Τελικά ο ιός είχε σχεδιαστεί από την ίδια την Rising Antivirus, η οποία δωροδόκησε τον πρώην διευθυντή για να διαδώσει με mail το λογισμικό προστασίας που θα διαφήμιζε την εταιρία. Μετά την αποκάλυψη – βόμβα το υψηλόβαθμο στέλεχος ασφάλειας της Κίνας καταδικάστηκε σε θανατική ποινή με αναστολή για την αποδοχή δωροδοκίας με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσιών σε οργανωμένη απάτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις, στα τέλη του 2008, του πρώην προέδρου της Rising Antivirus υπήρχαν πολλές γκρίζες περιοχές για τις εταιρίες Antivirus της Κίνας σχετικά με την κατασκευή και διάδοση ιών.