Ενόψει της συνταξιοδότησης των διαστημικών λεωφορείων το 2011 η NASA πουλά χιλιάδες αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται υπολογιστές και σκληροί δίσκοι.

Οι υπολογιστές και οι σκληροί δίσκοι των διαστημικών λεωφορείων όμως πουλήθηκαν χωρίς πρώτα οι άνθρωποι της NASA να διαγράψουν τα ευαίσθητα δεδομένα που υπήρχαν μέσα.

Ο Γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας Πολ Μάρτιν δήλωσε «από τον έλεγχό μας διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις των πρακτικών ασφάλειας στα συστήματα πληροφορικής, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αντικανονική αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών για τα διαστημικά λεωφορεία και άλλα προγράμματα της NASA».

Μυστικές πληροφορίες υπάρχουν σε 14 υπολογιστές του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στη Φλόριντα, 10 από τους οποίους έχουν ήδη πουληθεί.

Ακόμα σκληροί δίσκοι απουσίαζαν από το ερευνητικό κέντρο Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια, και κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν αποθηκευμένοι σε ένα μεγάλο κάδο που το κοινό μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Τέλος, εντοπίστηκαν υπολογιστές προς πώληση, στους οποίους αναγράφονταν διευθύνσεις IP της NASA, στοιχείο που αφήνει εκτεθειμένο το εσωτερικό της δίκτυο.