Χάκερ που δηλώνουν μέλη του «Πακιστανικού Κυβερνοστρατού» εισέβαλαν στο δικτυακό τόπο του ινδικού Κεντρικού Γραφείου Ερευνών και παραποίησαν τις ιστοσελίδες του, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση είναι τα αντίποινα για ανάλογες ενέργειες του «Ινδικού Κυβερνοστρατού». Απαντώντας στα αντίποινα, ο Ινδικός Κυβερνοστρατός εισέβαλε μία ημέρα αργότερα στην πακιστανική Ρυθμιστική Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ο δικτυακός τόπος της υπηρεσίας μας είχε παραβιαστεί το βράδυ της Παρασκευής. Θα χρειαστούμε περίπου δύο ημέρες για να τον αποκαταστήσουμε» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του ινδικού Γραφείου Ερευνών, γνωστού ως CBI.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για την κυβερνοεπίθεση και αρνήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες ακόμα 200 ινδικοί δικτυακοί τόποι είχαν μπει στο στόχαστρο των «Πακιστανών» χάκερ.

Το μήνυμα που ανάρτησαν οι χάκερ στο δικτυακό τόπο του CBI ανέφερε ότι η επίθεση έρχεται ως «απάντηση στις επιθέσεις του Ινδικού Κυβερνοστρατού σε πακιστανικούς δικτυακούς τόπους».

«Ας δούμε τώρα τι μπορεί να κάνει το γραφείο ερευνών σας που ονομάζεται CBI» συνέχιζε το μήνυμα.

Μία ημέρα αργότερα, χάκερ που αυτοαποκαλούνται μέλη του «Ινδικού Κυβερνοστρατού» επιτέθηκαν σε πακιστανικούς στόχους, μεταξύ άλλων στο δικτυακό τόπο της Ρυθμιστικής Αρχής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου, τις τελευταίες ημέρες έχουν δεχθεί επιθέσεις πάνω από 1.000 δικτυακοί τόποι σε Ινδία και Πακιστάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Press Trust of India, οι Πακιστανοί χάκερ εισέβαλαν και στο ινδικό Εθνικό Κέντρο Πληροφορικής, το οποίο διαχειρίζεται την πλειονότητα των κυβερνητικών δικτυακών τόπων.

Οι σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν παραμένουν κακές από τη διάσπαση της Βρετανικής Ινδίας το 1947. Κύρια πηγή εντάσεων είναι σήμερα η διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.
πηγή: pathfinder