Όχι μία αλλά επτά τιμητικές διακρίσεις για κορυφαίο σχεδιασμό και κατασκευή κέρδισε για αντίστοιχα προϊόντα της η Logitech, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης International Consumer Electronics Show, (CES) η οποία θα γίνει στις 6-9 Ιανουαρίου του 2011 στο Las Vegas.

Τα προϊόντα της Logitech που διακρίθηκαν είναι το χειριστήριο Logitech® Keyboard Controller for Google TV™, η Logitech® TV Cam, το πληκτρολόγιο Logitech® Wireless Solar K750, η Logitech® HD Webcam C910, το ποντίκι Logitech® Wireless Gaming G700, το Logitech® Wireless Headset F540 και το Logitech® Wireless Headset G930.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε 7 προϊόντα με τιμητική διάκριση στην CES 2011» δήλωσε ο Gerald P. Quindlen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Logitech. «Αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την δέσμευσή μας να προωθούμε συνεχώς την καινοτομία και να προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο νέες δυνατότητες να απολαύσουν την ψηφιακή τους εμπειρία».

Αναλυτικά τα βραβευμένα προϊόντα της Logitech για το 2011 είναι:

Logitech Keyboard Controller for Google TV
Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Integrated Home Systems

Το χειριστήριο Logitech Keyboard Controller for Google TV, που συνοδεύει το set top box Logitech Revue™ with Google TV™, προσφέρει πλήρη έλεγχο στις λειτουργίες της Google TV συνδυάζοντας τη με συσκευές βίντεο (με σκληρό δίσκο, ή DVD) και γενικότερα με ένα σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας. Με την εγκατάσταση του Logitech Revue και του Google TV, ο χρήστης αξιοποιεί το χειριστήριο Logitech Keyboard Controller για να πλοηγηθεί και να ελέγξει το νέο κόσμο της ιντερνετικής τηλεόρασης και μάλιστα μέσα από το βασικό μέσο προβολής υψηλής ανάλυσης που έχει στο σπίτι του, δηλαδή την τηλεόρασή του.

Το χειριστήριο έχει τη κλασική μορφή πληκτρολογίου υπολογιστή και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει αμέσως, χωρίς κάποιες ειδικές γνώσεις. Ενσωματωμένο είναι ένα touch pad με δυνατότητα σκρολαρίσματος, όπως και ειδικά πλήκτρα back και home για εύκολη πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Πέρα από την οικεία αίσθηση του πληκτρολογίου και του ποντικιού, η Logitech έχει προσθέσει και πλήκτρα για έλεγχο της τηλεόρασης, του βίντεο όπως και του ενισχυτή home cinema. Έτσι, λειτουργίες όπως το άνοιγμα μιας συσκευής, ο έλεγχος της έντασης του ήχου, ή ο χειρισμός του βίντεο γίνονται εύκολα χωρίς να χρειαζόμαστε ένα επιπλέον τηλεχειριστήριο.

Logitech TV Cam
Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Personal Electronics

Η Logitech TV Cam για το Google TV™ επιτρέπει την διεξαγωγή βιντεοεπικοινωνίας σε υψηλή ανάλυση μέσω της τηλεόρασης μας (επίσης υψηλής ανάλυσης), χωρίς την μεσολάβηση υπολογιστή. Η TV Cam συνδέεται εύκολα με το Logitech Revue μέσω USB και προσφέρει υψηλής ποιότητας εικόνα χάρη στον Carl Zeiss® φακό της, όπως και άριστο ήχο, κάτι που θεωρείται δεδομένο από τους χρήστες των webcams της Logitech.

H TV Cam έχει σχεδιαστεί με βάση την χρήση της στο οικιακό σαλόνι, οπότε διαθέτει ένα ευρυγώνιο φακό που της επιτρέπει να συλλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του χώρου, κάνοντας πιο εύκολη την επικοινωνία με όλη την οικογένεια, που μπορεί να κάθεται άνετα απέναντι από την τηλεόραση. Στην webcam υπάρχουν δύο ψηφιακά κατευθυντικά μικρόφωνα που βοηθούν στον περιορισμό του θορύβου και της ηχούς στον χώρο, ενώ η τεχνολογία Logitech RightLight 2™ βελτιώνει την εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και βέβαια, αν επιθυμούμε η βιντεοεπικοινωνία μας να γίνει πιο προσωπική, επιλέγουμε την λειτουργία του ψηφιακού ζουμ x5.

Συνδυασμένα το Logitech Revue, το Logitech TV Cam και το λογισμικό Vid HD επιτρέπουν την βιντεοεπικοινωνία σε υψηλή ανάλυση έως 720p. Απλά συνδέουμε την Logitech TV Cam στο Logitech Revue, επιλέγουμε το προεγκατεστημένο λογισμικό Logitech Vid HD και κάνουμε την κλήση προς τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς μας που έχουν επίσης το Vid. Το τελευταίο είναι διαθέσιμο για δωρέαν κατέβασμα τόσο για χρήστες PC όσο και Mac.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750
Tιμητική διάκριση στην κατηγορία Computer Peripherals

Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar φέρνει την καινοτομία της ηλιακής φόρτισης μέσω του ενσωματωμένου ηλιακού πάνελ του, καταργώντας την ανάγκη για τροφοδοτικά και καλώδια. Το πρώτο αυτό ηλιακά επαναφορτιζόμενο πληκτρολόγιο της Logitech μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με το φως μια λάμπας σε εσωτερικό χώρο και παραμένει σε λειτουργία για τρεις μήνες με μια μόνο φόρτιση, ακόμη και αν μεσολαβεί απόλυτο σκοτάδι. Ο ενσωματωμένος δείκτης φόρτισης μας κρατά πάντα ενήμερους για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Αν θέλουμε, εγκαθιστούμε την εφαρμογή solar power η οποία μας δείχνει στον υπολογιστή μας το επίπεδο φόρτισης, μας ειδοποιεί πότε κοντεύει να τελειώσει η μπαταρία, ενώ απεικονίζει και την ένταση του φωτός σε lux.

Με όλη αυτή την τεχνολογία, το πληκτρολόγιο Wireless Solar της Logitech παραμένει ιδιαίτερα κομψό, με πάχος μόλις 8,5 χιλιοστά, στρογγυλευμένες γωνίες και μοντέρνα σχεδίαση που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.


Logitech HD Webcam C910
Tιμητική διάκριση στην κατηγορία Computer Peripherals

Η κορυφαία webcam της εταιρίας, η Logitech HD Pro C910 όχι μόνο μας επιτρέπει να βιντεοσκοπήσουμε σε υψηλή ανάλυση 1080p και να κάνουμε βίντεοκλήσεις σε ανάλυση 720p, αλλά προσφέρει και κορυφαίο στερεοφωνικό ήχο με τα διπλά μικρόφωνά της, δεξιά και αριστερά του φακού. Με βάθος μόλις 2,5 πόντους η C910 είναι ιδιαίτερα λεπτή και δίνει ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό τόνο είτε στο φορητό είτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή μας. Όπως κάθε νέα webcam υψηλής ανάλυσης της Logitech, έτσι και η C910, διαθέτει την τεχνολογία Logitech Fluid Crystal για κρυστάλλινης καθαρότητας εικόνα (τόσο σε βιντεοσκόπηση όσο και σε βίντεοσυνομιλία), χωρίς σπασίματα κίνησης και με πλούσια φυσικά χρώματα. Η webcam, με ένα μόνο κλικ, μπορεί να «ανεβάσει» στο Facebook™ και στο YouTube® τα βίντεο μας υψηλής ανάλυσης κάνοντας την βίντεοεπικοινωνία, μαγνητοσκόπηση αλλά και το μοίρασμα του υλικού μας μια πανεύκολη διαδικασία.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700
Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Electronic Gaming

Βελτιστοποιημένο για τα μαζικά online παιχνίδια, αλλά προσφέροντας ταυτόχρονα την ακρίβεια που απαιτεί ένα παιχνίδι βολών πρώτου προσώπου, το ποντίκι Logitech Wireless Gaming G700 συνδυάζει άνεση, έλεγχο και απόλαυση του αγαπημένου μας παιχνιδιού. Με 13 ειδικά πλήκτρα, στρατηγικά τοποθετημένα στο κέλυφός του, που μπορούν να προγραμματιστούν από απλές έως ιδιαίτερα σύνθετες μακροεντολές, το ποντίκι γίνεται ένα κέντρο ελέγχου, χωρίς όμως ποτέ να μας δυσκολεύει στην χρήση.

Η ασύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή είναι ταχύτατη (1.000 αναφορές ανά δευτερόλεπτο), για κορυφαία απόδοση σε παιχνίδια αλλά και την ελευθερία κίνησης χωρίς καλώδια.

Το G700 έχει ένα καμπύλο σχήμα που ταιριάζει φυσικά στο χέρι μας για άνεση ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση. Ακόμη και όταν η μπαταρία αδειάσει δεν σταματάμε να παίζουμε καθώς υπάρχει ειδικό καλώδιο σύνδεσης-φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

Logitech Wireless Headset F540
Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Electronic Gaming

Σχεδιασμένο για τους φανατικούς gamers των κονσολών, το Logitech Wireless Headset F540 μπορεί να συνδεθεί με έως και τρεις συσκευές – ανάμεσα τους και το PS3™ και το Xbox 360® – προσφέροντας ασύρματα στερεοφωνικό ήχο και συνομιλία χωρίς καλώδια. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται πάνω στο headset, από την ανεξάρτητη ρύθμιση έντασης για ήχο και για συνομιλία, σίγαση αλλά και επιλογέα εισόδου μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών, χωρίς καν να σηκωθούμε από την θέση μας.

Το headset είναι πολύ άνετο, με λειτουργία απομόνωσης θορύβου, ρυθμιζόμενη γέφυρα με μαλακή επένδυση και σχεδίαση με στήριξη πάνω από το αυτί, για μια ολοκληρωμένη ακουστική εμπειρία και άψογη εφαρμογή.
Το F540 διαθέτει μεγάφωνα 40 mm βελτιστοποιημένα με laser για κορυφαίο στερεοφωνικό ήχο, ενώ το μικρόφωνό του είναι τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου, ώστε να ακουγόμαστε καθαρά στα αγαπημένα μας online παιχνίδια, είτε στο PS3™ είτε στο Xbox 360®.

Logitech Wireless Gaming Headset G930
Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Electronic Gaming

To Logitech Wireless Gaming Headset G930 μας προσφέρει μια εντυπωσιακή πολυκάναλη ηχητική εμπειρία σύμφωνα με το πρότυπο 7.1 Dolby® surround, δημιουργώντας μια μεγάλης ακρίβειας τρισδιάστατη σκηνή, όπου μπορούμε να εντοπίσουμε τον αντίπαλό μας στο online παιχνίδι, πριν καν μας δει. Με ασύρματη τεχνολογία ειδικά για τις μεγάλες απαιτήσεις του gaming, που προσφέρει αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία χωρίς συμπίεση δεδομένων, έχουμε εξασφαλίσει ότι το παιχνίδι μας δεν θα εμποδίζεται από παρεμβολές, ή τις γνωστές καθυστερήσεις άλλων ασύρματων συστημάτων.

Το G930 είναι πλήρως εξοπλισμένο με τρία προγραμματιζόμενα πλήκτρα G για πλήρη έλεγχο στο τι ακούμε, στην παραμόρφωση της φωνής αλλά και των προγραμμάτων επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε. Η γέφυρα στήριξης είναι επενδυμένη με αφρώδες υλικό η οποία κρατά το σχήμα του κεφαλιού μας για εξτρά άνεση, ενώ τα πολύ μαλακά μαξιλαράκια των ακουστικών μειώνουν την πίεση αλλά και απομονώνουν τους εξωτερικούς θορύβους. Φυσικά υπάρχει μικρόφωνο με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου για άμεση και καθαρή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μας, ενώ αν καταφέρουμε να εξαντλήσουμε την 10ώρης διάρκειας μπαταρία σε παιχνίδι, η βάση φόρτισης που περιλαμβάνεται, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με το κορυφαίο αυτό headset σε λειτουργία.