Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τη NASA για ευρήματα που σχετίζονται με εξωγήινη ζωή, το ίντερνετ έχει πάρει φωτιά από τους φανατικούς υποστηρικτές των «φίλων» μας από το σύμπαν.

Και πώς να μη γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που οι περισσότεροι ψάχνουν ένα πάτημα, κάτι χειροπιαστό ούτως ώστε να μην αρκούνται στις θεωρίες, τα σενάρια και στα όσα, τελικά, θέλουν να πιστεύουν.

Στην επιστημονικής φαντασίας ταινία «Η επαφή», η Τζόντι Φόστερ, υποδυόμενη μια ερευνήτρια που έψαχνε για ζωή μακριά από το δικό μας πλανήτη, σε σχετική ερώτηση, είχε απαντήσει «Δε ξέρω εάν υπάρχουν, δεν έχω στοιχεία γι αυτό, αλλά είναι εγωιστικό στο σύμπαν να είμαστε μόνοι μας».

Και σε αυτή την ατάκα κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια, αλλά όταν μιλάς για τόσο σοβαρά θέματα, εκτός από θεωρία και λόγια, πρέπει να υπάρχουν και αποδείξεις.

Αλήθεια, ήταν απόδειξη το περίφημο βίντεο που κυκλοφόρησε από το περιστατικό στο Ρόσγουελ; Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας όλων των εποχών που σχετίζεται με τους εξωγήινους διαδραματίστηκε το 1947 όταν οι εφημερίδες της εποχής ανέφεραν ότι ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο έπεσε στην περιοχή. Μετά από χρόνια, προβλήθηκε, μάλιστα, ένα ντοκιμαντέρ που υποστήριζε πως έδειχνε τη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε το 1947 στο πτώμα ενός από του πληρώματος του διαστημοπλοίου. Ενός εξωγήινου!

Πολλοί υποστήριξαν ότι οι γιατροί που πραγματοποίησαν την «αυτοψία» δεν είχαν γνώσεις ιατρικής, τουλάχιστον αυτό έδειχναν οι κινήσεις τους. Κάποιοι άλλοι, για να «ακυρώσουν» το βίντεο είπαν ότι μια τηλεφωνική συσκευή που φαίνεται, ανακαλύφθηκε μια δεκαετία αργότερα. Και οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι ο εξωγήινος ήταν τελικά ένα -ακόμη- δημιούργημα του ανθρώπου.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που θεωρούν ότι οι παραπάνω προσπάθησαν, έντεχνα, να βγάλουν το βίντεο fake γιατί η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί-αποδεχτεί μια τέτοια ανακάλυψη.

Σήμερα είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο;