Καμία έκπληξη δεν επιφύλασσαν τα νούμερα που δημοσιοποίησε η Net Applications, σχετικά με τα μερίδια αγοράς των web browser. Οι τάσεις παρέμειναν αμετάβλητες, με τον Internet Explorer να υποχωρεί για άλλον ένα μήνα και τους Chrome, Safari να καρπώνονται κέρδη.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς του IE ήταν 58,3% το Νοέμβριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών, κάτι που θα πρέπει ασφαλώς να προβληματίσει τη Microsoft. Ωστόσο, η εταιρεία προτιμά να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και στέκεται στο γεγονός ότι το μερίδιο του μισητού (ακόμα και για τη Microsoft!) Internet Explorer 6 υποχώρησε στο 13,7%. Η Microsoft ελπίζει τώρα σε ανάκαμψη των γενικών ποσοστών της με την κυκλοφορία του Internet Explorer 9.

Η δεύτερη θέση εξακολουθεί να ανήκει στο Firefox, ο οποίος όμως έπεσε στο 22,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Chrome με 9,3%, ενώ ακολουθεί ο Safari με 5,6%. Αμφότεροι οι browsers συνεχίζουν να καρπώνονται τις απώλειες των IE και Firefox. Τέλος, η πέμπτη θέση ανήκει στον Opera, ο οποίος περιορίζεται στο 2,2%.
πηγή: pathfinder