Η μόδα του να βγάζει κανείς συνεχώς φωτογραφίες από τα φαγητά που καταναλώνει μπορεί σε λίγο καιρό να εξυπηρετεί ένα πιο χρήσιμο σκοπό από το να θέλει να «φανεί» απλά στους φίλους.

Η Google αναπτύσσει μια νέα εφαρμογή, η οποία θα αποσκοπεί στη χρήση των «food porn» φωτογραφιών για να ενημερώνει το χρήστη από πόσες θερμίδες αποτελείται το πιάτο του.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Im2Calorie» και χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας, για να εντοπίζει ακριβώς από ποια τρόφιμα αποτελείται κάθε φωτογραφία.

Στη συνέχεια υπολογίζει το μέγεθος κάθε κομματιού φαγητού, σε σχέση με το πιάτο, καθώς επίσης και με τα υπόλοιπα συνοδευτικά ή καρυκεύματα που τοποθετούνται δίπλα.

Αυτό επιτρέπει τον υπολογισμό των θερμίδων, ενώ στο μέλλον θα μπορεί ακόμη να αναφέρει και τη θρεπτική αξία του φαγητού που φαίνεται σε μια φωτογραφία.

Ο ερευνητής της Google Kevin Murphy αποκάλυψε το project στο πλαίσιο του συνεδρίου Rework Deep Learning που πραγματοποιείται στη Βοστόνη και σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Popular Science, η εφαρμογή Im2Calories έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βελτιώνεται ανάλογα με το πόσες φορές χρησιμοποιείται.