Το επαναστατικό αεροσκάφος Solar Impulse 2, που εκτοξεύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την Κίνα για να ταξιδέψει στον Ειρηνικό, αναμένεται να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού στην προγραμματισμένη διαδρομή που θα ακολουθούσε προς τη Χαβάη, ανακοίνωσαν οι συντονιστές του προγράμματος.

«Η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Χαβάη έχει επιδεινωθεί. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ενδιάμεση προσγείωση στη Ναγκόγια!», ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα των συντονιστών στο Twitter .

Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του Solar Impulse 2 προς τον Ειρηνικό. Η απρόβλεπτη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον επίσης Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου. «Θα περιμένουμε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να ξαναρχίσουμε το ταξίδι μας», δήλωσε ο Πικάρ.

«Ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Ιάπωνες που ήταν τόσο εξυπηρετικοί και μας έδωσαν άδεια την τελευταία στιγμή να προσγειωθούμε στο έδαφός τους», πρόσθεσε ο ελβετός εξερευνητής.

«Κατευθύνομαι στη Ναγκόγια, εν μέσω πυκνών σύννεφων κοντά στο Ναγκάνο», μια πόλη βορειοδυτικά του Τόκιο, έγραψε λίγο αργότερα ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να προσγειώσει το ηλιακό αεροσκάφος γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.