Μια εταιρεία από το Δουβλίνο πιστεύει ότι τα ρομπότ έχουν θέση στο μέλλον των ανθρώπων, αλλά ο έλεγχος θα πρέπει να ανήκει στους τελευταίους.

Έχοντας αυτό στο μυαλό τους δημιούργησαν ένα ρομπότ… για σπίτι, το οποίο μπορεί να ελεχθεί από απόσταση και να λειτουργήσει ως οικιακή βοηθός, ως εργάτης για τις μικροδουλειές του σπιτιού, ακόμη και ως συντροφιά για τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ονομάζεται Nobot N1H1 και το περιγράφουν ως «μια ανθρωποειδή συσκευή, που λειτουργεί από απόσταση μέσω ΙΡ και έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού» αναφέρει η Daily Mail.

Η εταιρεία ελπίζει να καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους μέσω εκστρατείας στο Indiegogo, καθώς θέλει να κυκλοφορήσει μια σειρά από διαφορετικά ρομπότ που θα εκτελούν συγκεκριμένα καθήκοντα –για παράδειγμα, θα μπορούν να χρησιμεύουν ως ο ηλεκτρολόγος ενός κτιρίου.

«Η κύρια μονάδα Ν1Η1 είναι σαν κάποιος ντυμένος σα ρομπότ, μόνο που μπορεί να βρίσκεται παντού στον κόσμο, κάνοντας οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς. Εσείς δε θα χρειαστεί να καθαρίσετε ξανά το σπίτι». Η εταιρεία –σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα- ελπίζει ακόμη να συνεργαστεί με κατασκευάστριες εταιρείες ηλεκτρικών ειδών για το σπίτι. «Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε μαζί τους έτσι ώστε στο μέλλον το Nobot να μπορεί να χειρίζεται την ηλεκτρική σας σκούπα ή τη μηχανή του γκαζόν».